Коротко про яблука

Я́блуко, також я́бко – плід яблуні, який вживається в їжу в свіжому вигляді, є сировиною в кулінарії та для виготовлення алкогольних та безалкогольних напоїв. Саме так описує цей чудовий плід вікіпедія. І справді, якщо подумати, яблука постійно присутні у нашому житті. Яблуком ми перекушуємо, смакуємо… Беремо зі собою на роботу, на прогулянку чи у мандрівку. З ранього дитинства діти п’ють яблучний сік та їдять печене яблучко. Для десерту ми знову ж таки беремо яблука і у різних спосіб його готуємо. Окрім того, що яблуко – це смачно, це ще й дуже корисно!

Є приказка: “З’їдайте одне яблуко на день і ваш лікар залишиться без роботи!”, Багато досліджень показало, що у яблуках в цілому нема нічого осоливого, проте усі вітаміни, мікроелементи та поживні речовини поєднуються у ньому практично у ідеальній пропорції, що й робить його таким цінним продуктом для людини.

А ще яблуко на 80% складається з води! Вітамін С у яблуках сприяє травленню та зміцнює імунітет. Також яблука сприяють природньому очищенню кишківника, позбавляють від здуття живота. Яблука застосовують при закрепах через високий природній вміст пектину. Яблука містять мало калорій, тому рекомендовані при дієтах скерованих на зниження маси тіла. Яблука показано вживати для профілактики онкологічних захворювань травного тракту. Ще яблука та яблучний сік сприяють діяльності мозку та покращують пам’ять. В цілому яблука мають позитивну дію на всі без винятку органи та системи. Проте, як і у всьому так і у вживанні яблук треба мати міру! Через високий вміст цукру не варто вживати більше 2-3 яблук на день. Яблучні соки краще частково розводити водою.