Міжнародний день людей з інвалідністю

Яким є відношення суспільства до інвалідів таким і є суспільство! Саме за цим можна визначати рівень його розвитку та цивілізованості. 

З давніх часів відношення до інвалідів було не однозначним. Переважно негативне. А допомога їм трималася на добрій волі, щедрості та жертовності небайдужих людей. 

Останні роки  (десятиліття) з розвитком медицини, науково-технічним прогресом, збільшенням тривалості життя кількість людей з особливими потребами стає все більше.

Це все ставить нові питання перед кожною окремою країною та й перед цілим світом щодо таких людей. 

В  певних сучасних країнах інваліди живуть практично не відчуваючи себе у чомусь обмеженими. Проте таких країн, на жаль, є менше, ніж тих, де людям з особливими потребами щодня доводиться доказувати своє право на існування. 

Саме для привернення уваги до таких людей, спеціальною резолюцією ООН, 3.12.1992 року було встановлено Міжнародний день людей з інвалідністю. 

Треба враховувати, що сучасні системи охорони здоро”я розвинутих країна скеровані на профілактику розвитку захворювань, що можуть призвести до інвалідизації.\

Важливо розуміти, що спосіб життя людини безпосередньо впливає на її здоров”я. Також майбутнім батькам слід усвідомлювати, що здоров”я їх ще ненародженої дитини залежить від того, як вони жили задовго до зачаття.