Равликотерапія

«Ой чули, чули, чули, ой чули, чули ви –…» – Українська народна пісня

Що Вам відомо про масаж равликами, рибками тощо?

За даними інтернет посилань сьогодні анімалотерапія пропонує масаж-пілінг із застосуванням равликів або ж маленьких рибок. Така екзотика, кажуть, знімає нервове та м’язове напруження, біль у спині, мігрень. Виявляється, що це дійсно різновид анімалотерапії, а якщо бути сучасним, то анімалотерапії, спрямованої на омолодження.

Терапія равликами

Технічно це виглядає так, що равлик, рухаючись по тілу (будь-якій його частині, здоровій або ж ураженій рубцями, опіками), по своїй траєкторії залишає слиз, в якому повно антиоксидантів та протеолітичних ферментів. Таким чином відбувається очищення від відмерлих клітин, елементів запалення, тонізується та зволожується шкіра. Шістдесят хвилин хвилин такого релаксу в косметичному салоні сприяє омолодженню, покращення естетичного вигляду опіків, рубців. Також така терапія позитивно впливає на емоційний стан людини. За сеанс долаються страхи, сумніви, з’являється надія, радість, долаються негативні емоції, з’являється впевненість у собі!

Щоб інформація була повною, зауважу, що равлики, які застосовують для равликотерапії, живуть у спеціальному акваріуму. Мають раціональне харчування тільки натуральними продуктами: морквою, зеленню, шпинатом.

Терапія рибками

Також слід згадати про масаж маленькими рибками – санітарами. Процедура відбувається у спеціальному басейні, де рибки буквально обліплюють все тіло, та очищають від відмерлих шарів шкіри. Такі сеанси забезпечують душевний спокій, рівновагу, міцний сон.

Виявляється, це не ноу-хау. Ці методи мають більше ніж 2000 років свого історичного існування. Вони використовувались у цивілізованих країнах – Древньому Римі та Греції. Гіппократ рекомендував терапію равликами при опіках та шкірних захворюваннях.

Пропоную спробувати – впевнена, що краще раз спробувати, ніж 100 раз почути.

Бажаю гарного настрою та міцного здоров’я!