Що варто знати про міленіалів

Міленіалами називають тих, хто родився в період між 1981 та 1996 роками (чи з 1980 по 1990, згідно зі словником Merriam-Webster). Вони розбурхують розум сучасних вчених, а кожне нове присвячене їм дослідження тягне за собою ще десятки робіт. Назву міленіали використовували історики Ніл Хау та Вільям Штраус в книзі «Generations»,  яку вони присвятили американській історії через призму її окремих представників. Відправною точкою став міленіум – приблизно у 2000 році старші міленіали закінчували школу, та відправлялись в доросле життя.

 

Сьогодні вчені вважають, що міленіали люблять читати та приділяють багато уваги освіті. А ще те, що вони «вбили» більшість речей, без яких було неможливо уявити собі попереднє покоління.  Нарешті, їх називають перегорілим чи втраченим покоління, яке завжди знаходиться вдома. Розберемося, що з цього правда.

 

Міленіали та освіта

 

Згідно з даними досліджень, міленіали дуже люблять читати, в середньому п’ять книг в рік, і вони частіше, ніж інші покоління,  ходять до бібліотек.

 

Дивує, що, ті хто виріс в основному в цифровому світі, вони надають перевагу паперовим книгам з їх неповторним запахом та текстурою, перед електронними пристроями.

Інформація про читання цілком узгоджується з тим, що міленіали схильні до самовдосконалення. Погана новина в тому, що при високому рівні освіти у міленіалів менше здобутків, ніж у попередніх поколінь, і вони менш фінансово стабільні в цілому. Останньому сприяє, наприклад, високий середній рівень заборгованості по кредитним карткам, які вони активно використовують.

 

Міленіали та здоров’я

 

Міленіали занадто багато думають про роботу і не здатні повністю відволікатись від неї вдома і навіть у відпустці, що, звичайно накладає відбиток на психічне здоров’я. Дослідження 2018 року, яке провели LinkedIn, виявило, що 16% міленіалів не просять відпустку через те, що їм соромно. При цьому вони дійсно хотіли б мати гнучкий графік та більше вільного часу.

 

Опитування Quartz показало, що офісні працівники із покоління міленіум страждають від тривожності, яка порушує їх професійне та особисте життя, частіше, ніж співробітники старшого віку. Ймовірно, в такому положенні справ, хоча б часткову роль грають завищені вимоги міленіалів до себе, іншими словами, перфекціонізм. Які у свою чергу, з’являються внаслідок завищених очікувань суспільства від міленіалів.

 

Серед хороших новин можна виділити те, що міленіали в цілому більш здорові, ніж попередні покоління в їх віці, хоча це не стосується окремих захворювань, таких як депресія та цукровий діабет ІІ типу.

 

Міленіали та їжа

 

Міленіали розбірливі в їжі. По-перше, вони хочуть знати правду про продукти, які купують  – від інгредієнтів до джерел, із яких вони беруться. По-друге, вони віддають перевагу тому, щоб  кастомізувати свою їжу, самостійно налаштовують інгредієнти та їх кількість в страві. Як вважають дослідники, саме міленіали створили запит на меню в кафе та ресторанах, які можна настроїти. По-третє, вони цінять свій час, а тому вибирають доставляння їжі та конструктори харчування.

 

Крім того, міленіали змінили поняття здорової їжі, сприймаючи її не через поживну цінність, а через походження і загальну стійкість – тобто те, який вуглецевий слід залишає її виробництво. Вчені вважають, що на це повпливала обізнаність про екологічні проблеми та необхідність їх вирішувати тут і тепер, поки не стало занадто пізно.

 

Міленіали люблять перекушувати на бігу, так що виробникам довелось упакувати їх здорову їжу так, щоб її можна було легко відкривати, закривати та переносити. Для них характерна гастрономічна цікавість, а тому вони готові пробувати що завгодно, мова йде про національну їжу, заморські закуски чи вегетаріанські варіанти звичних страв.

 

Міленіали та вільний час

 

Міленіали дійсно люблять інтернет. 73% із них вважає, що інтернет надав виключно позитивний вплив на суспільство. Міленіали майстерно використовують технології, легко переключаючись між ними. 30% міленіалів відчувають себе одинокими, тому прив’язані до соціальних мереж. Більш того, 22% респондентів признаються, що в них взагалі немає «справжніх» друзів.

 

З іншої сторони, міленіали дуже люблять подорожувати. 57% представників цього покоління в списку цілей ставлять можливість побачити світ. Далі йде власне житло та народження дітей. Це покоління більш розбірливе в сексі, це зв’язано зі знанням про практики, межі та сексуальне здоров’я.

 

Ще 3 цікавих факти про міленіалів

 

Міленіали більш зосереджені на матеріальних цінностях і менш стурбовані допомогою суспільству, ніж інші покоління. Гроші, слава та імідж для них мають велике значення, ніж, наприклад, пошук власної життєвої філософії – до такого висновки прийшли дослідники з Університету Сан Дієго, які вивчали життєві цілі людей, що були народжені в різні покоління. Так «розбагатіти» назвали важливою метою 75% та 45% бебі-бумерів, а бажання «брати участь в програмах по захисту навколишнього середовища», навпаки, у міленіалів знизилось до 21 %.

Не дивлячись на ліберальність в багатьох речах, міленіали часто схильні до консерватизму в розподілі обов’язків в сім’ї, вважаючи, що чоловік повинен заробляти більше грошей, а жінки – більше дбати про дім/

Міленіали думають, що вони егоїсти та нарциси, і це їх засмучує, варто зауважити, що дані досліджень це підтверджують.

За матеріалами: http://bit.ly/2R1sEl2