Як творчо сховати дошку для прасування

Зручна та необхідна у домогосподарстві прасувальна дошка має один-єдиний мінус — вона неестетична та занадто громіздка.

 

Хоча наразі в магазинах можна підібрати чохли, що пасуватимуть до інтер’єру. Наприклад, у магазині «АШАН» —  доступно безліч моделей як чохлів, так і самих дошок. Проте питання де і як зберігати конструкцію, щоби вона не впадала в око, залишається відкритим.

Пропонуємо декілька цікавих ідей, як сховати або замаскувати дошку для прасування в інтер’єрі.

1. Вбудувати у меблі

Найзручніше вбудувати дошку у висувний ящик. Сам ящик може знаходитись будь-де: у кухонному гарнітурі, комоді, столі, шафі. Важливо лише правильно розрахувати навантаження на кріплення під час прасування.

2. Заховати у навісну шафу

Дуже практичне рішення, особливо для невеликих приміщень. У навісній шафі можна обладнати полички для зберігання праски, розпилювача та інших аксесуарів. Ідеально, якщо розмістити шафу так, щоб у ній заховати розетку. Ззовні меблі можна оформити у  стилі інтер’єру: відповідно декорувати дверцята або обладнати дзеркалом.

3. Прикрасити двері

Складену дошку можна повісити на двері. Для цього необхідно вкрутити два металевих гачки, які витримають її вагу. Використовуйте чохол у тон із дверима, аби дошка не впадала у вічі. Або ж навпаки, яскравий з цікавими візерунками, щоб прикрасити кімнату. Однак, якщо в квартирі живуть маленькі діти, або ви самі любите гучно грюкнути дверима, від цього варіанту краще відмовитись.

4. Додатковий аксесуар

Для тих, кому нема куди діти не тільки дошку, а й стрем’янку, є чудова ідея — об’єднати їх та виділити невеличке місце. Щоб попрасувати, достатньо переставити наверх дошку, щоб залізти на драбину — відсунути дошку в бік. Коли конструкція не використовується, вона може стати поличкою для квітів або книжок. Однак таку ідею зможе реалізувати лише талановитий тесля.

5. Змиритися з присутністю

І зробити із дошки для прасування відмінний багатофункціональний об’єкт. Якщо центральну частину закріпити на тумбочці, а дві крайні зробити відкидними з боків, ви отримаєте дошку для прасування, комод і столик для сповивання. У ящиках під столиком можна зберігати необхідні для прання або перевдягання малюка речі. Невеличкий комод можна розмістити навіть на кухні.

Який би варіант не припав вам до душі, врахуйте наступне: розташовуйте конструкцію поруч з розеткою і подалі від малих дітей, використовуйте надійне кріплення з урахуванням законів фізики. Тоді користування буде зручним та безпечним.

Матеріал розміщено на правах реклами.