Березовий сік – засіб для детоксу

До складу березового  соку входять цукри (фруктоза, глюкоза, сахароза), органічні кислоти, ферменти і речовини, що володіють високою антимікробною активністю (фітонциди).  Весняний свіжий сік можна вважати, мабуть, одним з кращих дієтичних засобів. Систематичний його прийом надає тонізуючу дію. Якщо випивати хоча б по склянці соку на день, відчуєте себе бадьоріше і енергійніше. Зникнуть сонливість, пригніченість, втома.

Склад

Особливі речовини, які міститися у березовому соці, здатні за короткий час вивести з організму токсини, що дуже важливо при отруєнні. Сюди ж можна віднести і алкогольну інтоксикацію. Так що замість штучно створених “пігулок від похмілля” краще спожити натуральні природні ліки – сік берези.

Пити березовий сік рекомендується тим, хто страждає запальними захворюваннями нирок. Завдяки своєму сечогінному засобу березовий сік допомагає вивести інфекцію з організму, тим самим сприяючи швидкому одужанню.
Сприятливо впливає березовий сік і на роботу ШКТ. Приміром, людям, що страждають зниженою кислотністю шлунку, березовий сік – не просто один з небагатьох дозволених продуктів, але і напій, який стимулює вироблення шлунком кислоти.

Окрім впливу на внутрішні життєво важливі системи організму, березовий сік з успіхом застосовується при лікуванні різних шкірних захворюваннях таких, як нейродерміт, екзема, і фурункульоз, і подібні. Косметологи вже давно узяли на озброєння цей напій, і завдяки ньому, позбавляють своїх пацієнтів від лупи, і зміцнюють волосся. Для досягнення доброго результату можна просто споліскувати волосся цією цінною рідиною. 

Протипоказання

Окрім користі березовий сік здатний у малому відсотку випадків, шкодити людському організму. Тим, кого лікарі називають алергіками, за умови алергії на пилок дерева берези, цей сік пити не рекомендується. Реакція організму може бути негайною. Також протипоказанням для вживання цього напою вважатиметься сечокам’яна хвороба. Викликаючи активне сечовиділення, березовий сік може викликати рух кам енів, що проявиться найсильнішими хворобливими відчуттями.

Велике значення має також і місце, де був зібраний напій. Дерева, що ростуть у безпосередній близькості від магістралей і завантажених автомобільних трас, даватимуть сік, “заражений” важкими металами. Засмічувати свій організм подібними елементами просто небезпечно для будь-якої людини, тому, перш ніж купувати березовий сік, бажано поцікавитися, в яких районах він був зібраний.

Цікаво прочитати:

Магній – мікроелемент для боротьби зі стресом

Хімія і їжа: зв’язок нерозривний