Азіатський фітнес запобігає падінням у людей середнього віку

Люди, які практикують субак-до або тайцзи знаходяться в набагато кращій фізичній формі, ніж їхні ровесники, які ведуть малорухоме життя.

Чоловіки і жінки, яким виконання традиційних фізичних вправ здається занадто нудним заняттям, можуть поекспериментувати з різними азіатськими фітнес-програмами.

Так, люди, які практикують субак-до, старовинне корейське мистецтво самозахисту, що трохи схоже на карате, мають в набагато кращу форму, ніж їх ровесники, які ведуть малорухоме життя.

Такий висновок зробили вчені з Інституту технологій (США) за результатами трирічного дослідження. У 40–60-річних людей, які займалися субак-до, була виявлена велика, порівняно з тими, хто вів пасивний спосіб життя, аеробна здатність організму, сила м’язів і витривалість, менша кількість жирових відкладень, а також кращі показники діяльності серцево-судинної системи.

Крім того, корейське бойове мистецтво, як з’ясувалося, сприяє формуванню більшої гнучкості, сили, швидкості і здатності концентрувати увагу.

Ще одна корисна гімнастика – китайська гімнастика тайцзи, відома з XII століття, вчить підтримувати баланс і правильно дихати – і те, й інше набуває особливого значення з віком.

Дослідження, проведене в Медичній школі університету Еморі (США), показало, що після 15-тижневої програми тайцзи, у її учасників на 47% знизився ризик падіння. Багато людей повідомляли, що стали набагато впевненіше почувати себе при ходьбі. Гімнастика тайцзи також відома тим, що здатна знижувати артеріальний тиск і покращувати сон

«Твоє тіло безцінний дар. Воно є засобом для нашого пробудження. Стався до нього дбайливо ». – Будда

 

Також читайте “Дихальні вправи пранаями”

“Тай ші: китайська гімнастика для всього світу”

“Гімнастика тай ші розвиває здатність до запам’ятовування”

“Гімнастика для жінок “Сила Берегині”

“П’ять тибетських перлин: гімнастика для молодості”