Про що свідчать жіночі еротичні фантазії?

Часто ми уявляємо образи та ситуації, що містять цілий ряд заборонених дій, які можуть викликати осуд. Тому логічним є запитання: чи треба прагнути реалізувати наші сексуальні фантазії?

На це запитання відповідає психолог Валерія Цихоня.

Типи жіночих еротичних фантазій

Найбільш популярними є фантазії, пов’язані з певними експериментами: уявлення такого, чого в реальному житті ніколи не робили. В сексуальних мріях можна експериментувати з ролями, сценами та формами отримання сексуального задоволення.

Іншою змістовою ознакою фантазії є силове підкорення, тобто бажання жінки бути слабкою, підкореною та звабленою. Фантазії на тему зґвалтування серед широких мас викликають найбільше нерозуміння. Утім для декого завдання чи відчуття болю може бути джерелом сексуальної насолоди.

У сексуальних фантазіях на садо-мазохістські теми жінка уявляє фізичні знущання над собою чи над іншими людьми. Під фізичними знущаннями тут слід розуміти побиття, зв’язування, завдання опіків, заковування у кайдани тощо. У таких фантазіях яскраво описується сила та біль, який вона завдає. Задоволення прямо пропорційне стражданням жертви.

Поширеними є фантазії, в яких жінка має сексуальні стосунки з іншим партнером, який може бути уявним, колишнім або реальним знайомим. Одним із різновидів фантазій про секс з іншим партнером є фантазії про секс зі знаменитістю. Тут жінка може обирати відомого та успішного партнера або партнершу, яка одночасно може виступати недосяжним ідеалом.

Ще один тип фантазій – це сцени групового сексу. Фантазії на цю тему зазвичай варіюють від ретельно розроблених планів оргій за участю друзів до сюжетів з життя античних героїв або інших вигаданих осіб та образів. У деяких фантазіях груповий секс має бісексуальний характер, в інших уявних сценаріях статевий акт є суто гетеросексуальним.

Змістовим аспектом сексуальних мрій може виступати спостереження за іншими особами, які займаються сексом. У своєму чистому вигляді така фантазія не передбачає участі у статевому акті людини, яка спостерігає, однак автор фантазії може заводити себе в поле зору сексуальних партнерів – адже він сам є режисером цієї вистави. Поширені й інші варіації на цю тему, коли спостерігач досягає сильного сексуального збудження та приєднується до учасників статевого акту.

Про що можуть свідчити наші фантазії?

Отже, спробуймо розглянути найбільш популярні жіночі сексуальні мрії.

Займатися сексом з кількома чоловіками одночасно мріють жінки нарцисичного типу, впевнені у своїй сексуальності та привабливості, схильні до демонстрації свого тіла. В таких фантазіях їх збуджує можливість відчути себе об’єктом захвату та уваги відразу кількох чоловіків.

В основі мазохістських фантазій, як-от повне підкорення партнерові, мрії про зґвалтування, може бути просте бажання бути пасивною в сексі, цілковито покладаючись на партнера.

Фантазії з тематикою зґвалтування виражають потребу жінки відчути в більшій мірі, ніж це є насправді, мужність свого партнера, його силу, владність, активність. З іншого боку, кожна жінка має потребу в тому, аби час від часу відчувати сексуальну небезпеку.

Фантазія про одностатевий секс виникає у тих жінок, які не отримують достатньо попередніх пестощів. Партнери таких жінок відразу переходять до власне статевого акту. Роль іншої жінки в таких фантазіях саме і полягає в тому, щоб поринути разом у насолоду від цілунків, торкань, часто переходячи навіть до більш близьких стосунків.

Секс у публічному місці, мастурбація, оголення на людях – ці фантазії свідчать про прагнення та потребу жінки у публічній демонстрації своєї особи, бажанні бути в центрі уваги, виділятися.

Фантазії на тему сексу з незнайомцем – не лише вияв щирої потреби у романтиці. Це також певна втеча від відповідальності – адже йдеться про красиву романтичну історію без продовження, зобов’язань та побутових дрібниць.

Рольовий компонент еротичних фантазій також має свій підтекст. Так, наприклад, роль стриптизерки – це вдале поєднання сексуальної влади та безсилля. Адже саме стриптизерка, танцюючи, змушує збуджуватися десятки чоловіків одночасно, однак вона є невільницею, оскільки її завдання полягає в тому, щоб розважати та виконувати свою роботу.

Роль повії має інше значення. Суспільна мораль навчає того, що секс неможливий без почуттів. Відтак, роль повії дозволяє розкрити зміст сексу заради самого сексу, дослідити чуттєву сторону своєї особистості і не перейматися станом партнера.

Роль секретарки – це заперечення моральних та соціальних заборон, адже робота у нашому реальному житті є тим місцем, де все підпорядковується нормам, правилам, регламенту. Фантазії в такій ролі дозволяють позбавитися надмірного морального тиску з боку соціального середовища.

 

Також читайте:

“Скільки сексу потрібно людині?”

“Чим пахне людина?”

“Продукти для підвищення потенції”