Як сприймають сексуальність чоловіки та жінки

Чоловікові потрібен тільки секс, жінці – тільки романтичні стосунки. Хто ніколи не чув подібних реплік? І дійсно, з боку це виглядає як ніби вони прилетіли з різних планет: чоловік з Марса, жінка – з Венери. Безумовно, чоловіки і жінки відрізняються один від одного, але часом вони навіть не віддають собі звіту, наскільки глибока ця різниця та яка різниця у сприйнятті сексуальності між чоловіком та жінкою?

Відповідь на це питання дасть психолог Ксенія Кірієнко.

Сексуальність обумовлена законами репродуктивної біології, психічних і соціокультурних факторів з одного боку, а далі формується в процесі життєвого досвіду. У кожної жінки і чоловіка є свої пріоритети при визначенні сексуальності.

Сприйняття сексуальності у жінок і чоловіків дещо відмінні, але нові дослідження підтверджують, що жінки як і чоловіки при виборі партнера керуються природними інстинктами, вибираючи найбільш привабливого партнера з найкращим набором генів.

Чоловіки в процесі еволюції навчилися інтуїтивно розпізнавати біологічні можливості жінки. Чоловіки, в більшості своїй візуали:

  • перше на що звертають увагу чоловіки це зовнішність – часто доглянута шкіра, волосся і нігті, можуть призвести набагато більший ефект, ніж ідеальне тіло.
  • сексуальними вважають пропорційних, спортивних, струнких і граціозних, що мають розвинену жіночність, впевнених в собі і відкритих в спілкуванні з чоловіками.
  • для багатьох чоловіків велике значення має тембр голосу – низький, оксамитовий тембр, є дуже сексуальним для чоловіків.
  • крім цього, в гардеробі жінки, чоловіки воліють бачити жіночний образ, який буде підкреслювати її індивідуальність.

Більшість жінок приваблюють чоловіки, що володіють певними якостями характеру, більш важливими ніж зовнішність:

  • одним з яких є харизма, здатність залучити зовнішністю і захопити своєю внутрішньою силою і впевненістю;
  • всім жінкам подобаються дотепні чоловіки, ця якість є однією із найсексуальніших для жінок, коли освічена і розумна жінка, а чоловік має почуття гумору і може його застосувати в будь-якій ситуації, то від цього добре усім;
  •  сміх вважається прекрасним способом комунікації;
  •  уміння вести себе розкуто, приваблює і манить жінок своєю внутрішньою свободою і впевненістю в собі;
  •  дуже значимий фактор чоловічої сексуальності є активна життєва позиція і рішучість, якщо чоловік вміє приймати рішення швидко, це дуже сексуально;
  • сильні і щедрі чоловіки також є дуже сексуальними для жінок.

Якщо говорити про різницю сприйняття сексуальності, вона полягає в тому що чоловіки все-таки більше орієнтовані на візуальне сприйняття, а жінки на відчуття себе поруч з чоловіком.

Читайте також:

Таємниці жіночності існують?