В які години краще доглядати за обличчям?

У жінок у всі часи була мета здолати наповал чоловіків своєю красою і бездоганною шкірою, чути на свою адресу компліменти і бачити захоплення в очах оточуючих. Але як досягти досконалості, якщо ви – мешканка мегаполісу, де стресові ситуації, нервове напруження і швидкий темп – нормальне явище? Не дивно, що під таким тиском «здають» не лише нерви, а й шкіра. До того ж, частенько не вистачає ні часу, ні грошей на те, щоб регулярно відвідувати салони краси. Хтось, можливо, заперечить: адже існують домашні засоби з догляду за шкірою, нехай не завжди ефективні, але доступні. Втім, виглядати добре навіть при напруженому ритмі життя можливо. Для цього потрібно навчитися слухати свій організм.

Ще в давнину, за часів правління Клеопатри, люди помітили, що в певний час організм відчуває себе бадьоро і активно, а в інший – розслаблено і пасивно. І вже тоді жінки зрозуміли, що є «правильний» час по догляду за своїм тілом. Нам, сучасним жінкам, просто гріх не скористатися знаннями древніх єгиптян, щоб взяти максимум вигоди і посилити благотворний вплив на організм всіляких косметичних засобів.

Найголовніше і, як виявилося, найпростіше – запам’ятати найсприятливіші години для проведення процедур.

З 6 до 7 ранку

Почнемо з моменту, коли людський організм прокидається. Це відбувається приблизно з 6 до 7 ранку. Для багатьох з нас це дуже рано, але організм вже починає пильнувати. І ті, хто пробуджується саме в такий час, потім весь день відчуває себе активно і енергійно. Не сперечаюся, багатьох жінок не змусиш піднятися в таку ранню пору, але, як показали дослідження, в цей час виробляються гормони, які виконують захисні функції організму. Тому, якщо все ж зуміли привчити себе до ранніх підйомів, використовуйте час по максимуму.

Найкраще в цей період – контрастний душ для тіла і легке протирання обличчя кубиками льоду (можна взяти заморожену календулу або звіробой). До речі, така процедура буквально за місяць розгладить дрібні зморшки на вашому обличчі. Можна просто скористатися звичним для Вас тоніком або гелем для вмивання. Головне, що шкіра отримає заряд енергії та свіжості, якого вистачить на цілий день.

З 9 до 12 ранку

Якщо ж вам робочий графік дозволяє прокинутися і пізніше, ніж о 6 ранку, то знайте, що з 9 до 12 ранку дуже активні сальні залози. У ці години можна, наприклад, поексперементувати з новим кремом або іншою косметикою для догляду за шкірою, так як ризик алергічних реакцій мінімальний. Хоча власницям дуже чутливої шкіри краще все-таки проконсультуватися у косметолога, щоб зайвий раз не ризикувати.

З 12 до 16 години

З 12 до 16 години – розпал робочого дня для нас і найтяжчі години для шкіри. Навіть якщо з ранку жінки цілком задоволені собою, то до обіду багато хто скаржиться, що їх ніби підмінили. Вчені говорять, що в цей час наш організм впадає в так званий «ступор», тому застосовувати будь-які косметичні засоби неефективно і не потрібно. Хіба що можна злегка освіжити макіяж. Підбадьорити організм допоможе склянка фрешу або улюблені фрукти. До речі, лікарі радять саме в цей часовий проміжок йти в сауну, лазню або басейн. Це прекрасна можливість розслабитися.

З 17 до 20 години

А от у період з 17 до 20 години – найкращий час, щоб зайнятися собою. Пілінг, маски, масажі – все піде на користь, тому що організм готовий сприймати живильні речовини і буде вдячний за своєчасну увагу. Якщо є можливість, можна заглянути до косметолога, ну а якщо ж ви звикли до домашньої косметології, то обов’язково побалуйте свою шкіру живильним або зволожуючою маскою. Пам’ятайте, що маски рекомендується використовувати при жирній шкірі 2 рази на тиждень, а при сухій, нормальній або змішаній – 1 раз.

З 22 до 5 години ранку

З 22:00 до 5:00 наш організм відпочиває. Це ідеальні години для відновлення не тільки сил, але і краси шкіри. У цей нічний період епідерміс максимально посилює відновлення клітин, тому своєчасне нанесення крему (до восьми годин вечора) принесе відмінний результат. До речі, багато жінок помічають, що улюблений крем, який наноситися перед сном буквально на годину пізніше, ніж завжди, вже не дає бажаного результату. Все тому, що організм готовий відпочивати, і додаткове навантаження йому не потрібне. До речі, косметологи радять змивати косметику з обличчя до 21 години, щоб не перевтомлювати шкіру.

Спробуйте хоча б місяць жити в гармонії з біоритмами свого організму, і ви обов’язково помітите зміни на краще. І пам’ятайте, що за всю історію людства було створено багато канонів краси, але завжди цінувалася здорова шкіра і щира посмішка. Тому любіть себе і пам’ятайте, що краще прислухатися до свого організму і балувати його своєчасно. Повірте, ваше тіло віддячить вам за увагу і турботу міцним здоров’ям і хорошим самопочуттям!

Людмила Дятел

 

Також читайте “Як позбутися темних кіл під очима?”

“Допоміжні процедури в боротьбі з целюлітом”

“Равликотерапія”