Підтримуємо молодість: боремося із сухістю шкіри

З віком шкіра стає сухою. Ксероз, що є медичним терміном і означає сухість шкіри, зачіпає лише крайній зовнішній шар епідермісу – ороговіваючий шар. Шкіра виглядає нерівною, лущиться, свербить, пацієнти часто скаржаться на її натягнутість і пов’язані з цим дискомфортні відчуття. Серед факторів, що спричиняють сухість шкіри, – генетична схильність, хвороби, стиль життя і екологія.

Кожні 1–2 години (крім годин сну) випивайте склянку (200 мл) дистильованої води, додаючи до неї щіпку морської солі (для електролітів). Очищаючи таким чином організм від токсинів за допомогою рідини, вільної від шкідливих металів і бактерій, ви даєте своїй шкірі можливість залишатися добре зволоженою.

ВАЖЛИВО! Якщо ваша шкіра стала дуже сухою, і ви не знаходите очевидного пояснення цієї зміни – зверніться до лікаря, адже це може свідчити про наявність будь-якої медичної проблеми. Скажімо, суха шкіра може бути прямим результатом дерматологічного захворювання, наприклад, дерматиту, екземи або псоріазу, або ж симптомом гіпотиреозу (недостатньої діяльності щитоподібної залози).
Хворим на діабет слід з особливою пильністю ставитися до появи таких симптомів, як надмірна сухість шкіри і консультуватися з цього приводу зі своїм лікарем, оскільки цукровий діабет може спричинити серйозні дерматологічні проблеми.

 

Також читайте “Цікаві факти про шкіру”

“Корисні поради для краси та здоров’я”

“В які години краще доглядати за обличчям?”

“Зовнішні ознаки зневоднення організму”