7 причин полюбити вишні

Ці свіжі, соковиті та смачні ягоди є одним з найбільш «здорових» фруктів. Одна чашка вишень (біля 21 штуки) містить менше ніж 100 калорій і складає 15% щоденної норми організму у вітаміні С.

7 причин полюбити вишні.

1. Джерело антиоксидантів

Вишні є потужним джерелом антиоксидантів, уповільнюють старіння та запобігають хронічним захворюванням, включаючи серцеві захворювання, рак, хвороби Альцгеймера, діабет та ожиріння.

2. Захищають від діабету

Протизапальний ефект вишні допомагає зберегти ваше тіло здоровим.

Вишня має набагато нижчий глікемічний індекс, ніж більшість фруктів. Це означає, що вони не підвищують рівень цукру та інсуліну у крові. Ця властивість ягоди захищає наш організм від можливого розвитку діабету та дозволяє її вживати вже хворим на діабет.

3. Сприяють здоровому сну

Вишні є одним з небагатьох харчових джерел мелатоніну – гормону, який допомагає контролювати ваш цикл сон-пробудження. Вживання вишень може подовжити ваш сон на 20 хвилин.

4. Сприяють полегшенню артриту

Кілька досліджень показали, що споживання вишні є корисним для хворих на остеоартрит. Регулярне вживання вишні, черешні або 100% вишневого соку, допомагає зменшити біль у суглобах.

5. Знижують ризик виникнення приступів подагри

Вживання свіжих вишень або соку з них, знижують ризик приступів подагри на 35%.  Запалення артриту виникає, коли сечова кислота кристалізується в суглобах, що викликає біль та набряк.

6. Дозволяє контролювати холестерин

Дослідження показали, що вишні знижують загальний рівень холестерину, включаючи “поганий” холестерин. Зменшення рівню холестерину навіть на 1% знижує ризик серцево-судинних захворювань на 2%.

7. Зменшує біль після тренувань

Вишні допомагають зменшити крепатуру, яку ми відчуваємо після тренувань і допомагають відновленню м’язів.

Саме тому вишневий сік користується популярністю у професійних спортсменів. Але це може бути корисним всім, хто регулярно займається спортом.

Намагайтеся по максимуму «підживитися» вишнєю. У сезон насолоджуйтеся свіжими ягодами, але не обмежуйтесь кількома тижнями на рік – вживайте заморожені та сушені ягоди, пийте сік без консервантів.

Заморожені вишні можна додавати у смузі або до вівсяної каші або…

Регулярне використовуйте вишню у своєму меню протягом року – така звичка може серйозно зміцнити ваше здоров’я.

 
Джерело:
http://www.health.com