Чим більше з’їси, тим більше схуднеш

Уявляєте, є такі продукти, які допомагають нам схуднути, не докладаючи більше ніяких зусиль! Тобто можна їсти свої улюблені страви, не змушувати себе займатися спортом, а просто сидіти біля телевізора, іноді споживаючи продукти з “негативними калоріями” – і худнути. А все це тому, що наш організм витрачає на засвоєння цих продуктів більше енергії, ніж одержує, і тому калорії стають “негативними”, йдуть в мінус.

Невже позбавитися від зайвої ваги можна просто вживаючи овочі з “негативними калоріями”? Насправді суть в неправильному трактуванні поняття “негативні калорії”.

Для того, щоб переварити продукти нашому організму необхідно витрачати калорії. Є продукти, в яких дуже мало калорій, але на їх засвоєння все одно потрібна енергія. Тобто, з’ївши такий продукт, ви отримаєте практично нульову кількість калорій. 

Взагалі ж, негативної калорійності не існує. Такий продукт з негативною калорійністю повинен перетравитися і не тільки не залишити жодної калорії організму, але і забрати калорії в іншої їжі, яка була з’їдена раніше. Однак, це неможливо. Звичайно, на перетравлення іншої їжі піде частина калорій, але дуже мало порівняно з тим, що залишиться. Тому продукти з \”негативними калоріями\” не допоможуть позбавитися від калорій, які ви отримали, з’ївши, наприклад, піцу. Але з’ївши шматок курчати з салатом із селери, остання \”забере\” частину калорій з курчати.

Фрукти

Грейпфрут. Ефірні масла й органічні кислоти цього фрукта сприяю гарному травленню і очищають від шлаків. Дія грейпрфута також в тому, що він знижує рівень інсуліну у крові, що в свою чергу знижує апетит. Це дуже ситний фрукт, яким цілком можна замінити повноцінний полуденок! Якщо щодня з’їдати один грейпфрут, то вага буде поступово знижуватись. Їжте по половині плода перед сніданком, обідом і вечерею – ефект не змусить себе довго чекати.

Ананас. У ньому міститься бромелайн, за допомогою якого організм легше перетравлює важку білкову їжу (м’ясо, молочні продукти, рибу і бобові). Грубі волокна ананаса, його вітаміни і мінерали буквально змушують працювати кишечник правильно, а речовини, що містяться в м’якоті, допомагають худнути. Крім того цей екзотичний фрукт пригнічує відчуття голоду.

Овочі

Селера. Це незамінний продукт для тих, хто страждає на ожиріння. Селера покращує обмін речовин і вважається одним з найкращих дієтичних продуктів. Він низькокалорійний і містить багато клітковини, а значить втамовує голод без зайвих наслідків для фігури. Селера та інші подібні овочі наповнюють шлунок, приносячи мінімум калорій, добре втамовують голод, у той час як в організмі йде процес спалювання жиру. Таким чином кишечник продовжує прекрасно працювати навіть під час суворої дієти, тому що йому доводиться перетравлювати багато їжі.
Максимальний ефект дає свіжа селера, тому найкраще робити з неї салати. Але можна додавати і в інші блюда. Наприклад, в Італії для розвантаження особливо рекомендується овочевий суп з селерою. 

Щоб приготувати такий дієтичний суп із селерою

  • візьміть 2 цибулини, 2 помідори, 2 болгарських перці, 1/2 невеликого качана капусти, 1 пучок селери;
  • овочі поріжте, залийте водою, щоб вона їх покрила, і відваріть овочі до готовності;
  • потім половину овочів подрібніть у блендері та додайте назад до супу;
  • солити не потрібно;
  • каструльку такого супу розділіть на весь день і їжте його без обмеження – скільки заманеться і як тільки відчуєте голод.

Овочевий суп з селерою відмінно очищає організм і виводить зайві калорії.

Цукіні. Дієтичний секрет кабачків в тому, що вони містять багато калію і мало калорій, вони регулюють водно-сольовий баланс в організмі і допомагають боротися з набряками. Для тих, хто страждає на ожирінням, це справжній рятівник. Ще один безперечний плюс кабачків – їх можуть їсти люди з проблемами шлунково-кишкового тракту

Спеції

Кориця. Кориця допомагає ефективніше засвоювати цукор, тим самим знижуючи його рівень у крові. А це перешкоджає утворенню нових жирових відкладень.

Спосіб застосування. Просто додайте корицю в каву або чай – завдяки натуральному солодкому смаку нею можна замінити цукор.

Застерігаю любителів швидкого і легкого схуднення! Від надмірного захоплення якимось одним продуктом харчування, наприклад, їсти одні ананаси і сподіватися схуднути без шкоди для свого здоров’я – цу легковажна стратегія, яка загрожує проблемами зі здоров’ям. А ось помірне додавання у свій раціон корисних продуктів харчування здебільшого буде мати хороший ефект. Так ви поліпшите своє травлення, збагатите організм вітамінами, піднімете життєвий тонус і схуднете!

Різноманітне, збалансоване харчування – ось ваш помічник на шляху до стрункої фігури. І звичайно, не завадить консультація професійного дієтолога або вашого терапевта, так як при різних захворюваннях певні продукти протипоказані.

Консультації генетика, дієтолога.
ндивідуальне складання харчування
і способу життя, враховуючи індивідуальні
потреби організму та генетичні впливи.

+38(068) 588-18-18
Ольга Юріївна КРАБ