Корисні способи приготування їжі

Залежно від ваших кулінарних вподобань продукти можна готувати на пару, відварювати, тушкувати, запікати.

При цьому приготування на пару, напевно, найбільш здоровий спосіб приготування їжі. Адже продукти, приготовані на пару, добре зберігають свою харчову цінність, вітаміни і мікроелементи, виходять соковитими і зовсім не вимагають жиру в процесі приготування. Саме тому їжа на пару рекомендована дітям, вагітним і людям похилого віку. Але, на жаль, багато хто вважає смак страв на пару пісним і рідко використовують цей, найбільш здоровий спосіб приготування їжі на своїй кухні.

Під час тушкування, так само як і при варінні частина корисних елементів покине продукт, тому що процес відбувається в тій же воді, але невеликій її кількості і на маленькому вогні.

Але є ще один цікавий метод – запікання, при ньому в їжі зберігається достатня кількість вітамінів і мікроелементів і страва при цьому насичена яскравим смаком. Однак намагайтеся запікати продукти у фользі, а не в спеціальному рукаві. Адже рукав – це плівка, пластик, тому при занадто високій температурі запікання цей матеріал може віддавати в їжу шкідливі речовини.

Ще більше цікавого про здоровий спосіб життя шукайте в моєму блозі: http://hcfomina.blogspot.com/