Не нашкодь!

Навряд чи хтось стане сперечатися про користь фруктів. Фрукти корисні усім: і дітям і дорослим. Фрукти – найбагатше джерело антиоксидантів, флавонідів, вітамінів, мінералів, клітковини та ін. Фрукти зміцнюють наш імунітет і допомагають боротися з вірусами і застудами, особливо в холодну пору року. Також фрукти допомагають нашому травленню, адже вони легко засвоюються.

Фрукти, як правило, не піддаються термічній обробці, тому при вживанні фруктів, всі поживні речовини зберігаються у повному складі.

Але, як це не сумно, при неправильному вживанні і фруктами можна завдати шкоди. Зокрема, якщо їсти фрукти і пити фруктові соки відразу після основного прийому їжі. Коли фрукти поєднуються у шлунку з іншими, більш тяжкими стравами (м’ясо, хліб) вони починають бродити і закисати. Саме тому головне правило у вживанні фруктів полягає в тому, щоб вживатиїх можна тільки після деякого часу від основного прийому їжі. Залежно від тяжкості їжі, через 2-5 годин.(треба дивитися скільки часу необхідно для вашої основної страви на перетравлення у шлунку)

Загалом, фрукти краще вживати в першій половині дня, до обіду: на сніданок або в перервах між їжею. Також фруктами добре починати свою трапезу. Наприклад, якщо їсти фрукти на голодний шлунок, мінімум за 30 хвилин до їжі, це сприяє максимальному засвоєнню вітамінів і зниженню ваги. Плюс до цього, фрукти з ранку поступово підвищать рівень цукру в крові і змусять травну систему прокинутися після нічного сну.

Підсумувавши все вищесказане, хочу виділити кілька простих правил, дотримуючись яких, ви зможете отримувати від фруктів не тільки задоволення, але й максимальну користь:

1. Вживайте фрукти як окрему страву, краще в першій половині дня
2. Ніколи не закінчуйте прийом їжі фруктами, робіть перерву
3. Не змішуйте фрукти з продуктами, які потребують багато часу і сил на їх перетравлення
4. Віддавайте перевагу свіжим фруктам ніж замороженими і, тим більше, консервованим
5. Після прийому фруктів почекайте деякий час перш ніж продовжити трапезу: 20-30 хвилин після соковитих фруктів, 45-60 хвилин після м’ясистих фруктів

Будьте здорові!