Активні вихідні на будь-який смак: 27-29 червня

Якщо ви зараз ще не у відпустці, не варто сильно сумувати з цього приводу. Та й ніколи! Адже наприкінці останнього тижня першого літнього місяця любителів активного відпочинку чекають цікаві різноманітні заходи, у більшості з яких можна взяти участь усією сім’єю!

27-28 червня у Тростянці, що на Сумщині, на території  фортеці XVIII ст.. «Круглий двір» відбудеться Шостий міжнародний фестиваль історичної реконструкції «Стара фортеця. Подорож крізь століття». Стара Фортеця 2015  – наймасштабніший фестиваль історичної реконструкції в Україні. Атож гостей фестивалю чекають лицарські поєдинки, в яких візьмуть участь більше сотні бійців з клубів України, Росії, Білорусі, а також турнір лучників, ярмарок ремісників із майстер-класами, корчма із середньовічними стравами. Будь-який бажаючий зможе постріляти з лука та арбалета. Варто пам’ятати, що сьогодні середньовічній бій – це не просто хобі, це справжній спорт, учасники якого тренуються регулярно як мінімум 3 рази на тиждень. Оцінити це та спробувати себе у поєдинку з досвідченим воїном зможе кожен, кому до снаги взяти до рук хоча б спортивний меч. Кожен фестивальний день прикрасить музика і танці фольклорних колективів (зокрема шотландського та ірландського танків)  а вечір – феєричне fireshow (вогняне шоу)! Вартість вхідних квитків досить поміркована: для дорослих на 2 дні 130 грн, на один – 80, для дітей – відповідно 80 та 50 грн.

Хто хоче глибше зануритись в історію рідного краю, ніж епоха середньовіччя, – тому у ці ж дорога на  Міжнародний еко-культурний фестиваль «Трипільське коло», який проходитиме у Ржищеві (Київська обл..)  на берегах Дніпра. Там можна не  лише долучитися до традицій прадавньої трипільської культури, але й до різноманітних екологічних, оздоровчих, спортивних,  музичних, освітніх, виставковихта інші культурно-розважальних та культурно-просвітницьких програм у стилі «етно». Якщо вам до душі  здоровий, творчий спосіб життя у  гармонії людини та навколишнім середовищем – обов’язково відвідайте цьогорічне «Трипільське коло»! Квиток на весь період фестивалю коштує 250 грн., дитячий – 100 грн. Основні фестивальні заходи відбуватимуться аж на  4 сценах. Якісна музика у стилі етно-джаз, етно-рок та worldmusic, різноманітні ігри, майстер-класи, знайомства, що нікого не залишать байдужим – ні дорослих, ні дітей (для відвідувачів віком від 1 до 13 років дбайливими вихователями розроблена своя,  насичена та різноманітна програма)  Цього року тематика «Трипільського кола» присвячена стихії Вогню, а гасло фестивалю –  «Запалюємо серця!» Тож гостей також очікують надзвичайні fireshow, а також можливість власноруч випалити у справжньому Трипільському горні глиняні сувеніри.

А от справжніх шанувальників традицій гончарства у цей вікенд запрошуємо на Фестиваль гончарного мистецтва «Здвиг 2015», що проходить у Національному музеї-заповіднику українського гончарства у смт. Опішня Полтавської області.  Захід спрямований на ознайомлення  з обрядами і кращими технологіями  традиційних національних занять, в першу чергу гончарного мистецтва, а також  на популяризацію ковальської справи і поширення виробництва розмаїтої кераміки. Тож спробуйте себе  та ознайомтеся з шедеврами справжніх майстрів своєї справи! Вхід на фестиваль безкоштовний.

27-28 червня в Українських Карпатах відбудуться мабуть, найекстремальніші пригодницькі перегони Gorgany Race 2015. Це гідне випробовування для усіх шанувальників пішого, гірського та велотуризму, яке вимагає чималої попередньої підготовки та гарту. Адже командам з 2-4 дорослих людей доведеться добу, а то й більше боротися за перемогу у складних природних умовах вдалині від цивілізації. Якщо маєте таке бажання, та необхідне туристичне спорядження, а також достатньо сил та навичок, можна встигнути заявитись на перегони буквально напередодні їх старту. Організаційний внесок становитиме  280-310 грн. з одного учасника команди.

Ну а для тих, хто не відносить себе ні до туристів-екстрималів, ні до шанувальників етнічних та історичних традицій, готових побувати заради цього у різних куточках України, а швидше – до так званого «офісного планктону» (хоча й не хоче, можливо, навіть собі у цьому зізнаватись), то й для них на цих вихідних підготовлена програма, що примусить добре збадьоритись. Адже не минуло й півроку, як Тетяна Яїцька, організатор та ідейний натхненник фестивалю паніки та істерики «На дні», повідомила про старт нового проекту. «На дні-2» матиме новий слоган – «Фестиваль офісних зомбі». Відбудеться він 27-28 червня на ВДНГ. Приблизну програму викладено на сторінці фестивалю у «Фейсбуці». Серед цікавинок варто  відмітити екологічний та органічний зомбі-карнавал «Від світанку до заходу», психологічний тренінг для звільнених «Як перестати чекати зарплату 5-го числа кожного місяця і почати жити», курси виживання: «Поставити печатку на довідку про довідку», філософський семінар «Невиплата зарплати: зомбі-апокаліпсис або 86 страв з кабачків?», початковий рівень природознавства «Топ-4 пори року для тих, хто провів життя за комп’ютером» і ще безліч інших активностей! Тож приходьте, має бути весело.

Активних та приємних вихідних!

Фото www.intvua.com