Не забувайте пити воду

Вода – друге за важливістю після кисню джерело життя. Однак багато хто з нас нехтує ним, змушуючи свій організм страждати від зневоднення.

Через відсутність звички пити воду (а ми пам’ятаємо, що за добу необхідно випивати від 30 мг чистої води на кожний кг вашої ваги) вас можуть супроводжувати поганий настрій, тривожність, депресія, безсоння. І це лише самі нешкідливі прояви зневоднення.

Адже вода необхідна нам для нормального протікання хімічних і обмінних процесів, які не припиняються ні на мить протягом нашого життя. При цьому для багатьох життєво важливих процесів організму необхідна тільки свіжа вода, а випита вчора або навіть кілька годин тому не підходить.

Наше тіло переважно складається з води, при цьому під найбільший вплив зневоднення попадає наш мозок, який на 85% складається з води. Тому при нестачі води ми в першу чергу втрачаємо енергію, вироблену в мозку, що призводить до несвоєчасної втоми, дратівливості, пригніченості, зневіри, ослабленню лібідо, депресії, та навіть тязі до алкоголю, куріння, наркотиків.

Не хочу більше лякати вас страшилками. Сподіваюся, хід моїх думок вам став зрозумілий. Хочу тільки додати, що пити воду потрібно себе привчати. Так, вам може не хотітися пити, особливо в холодну пору року, але на вашому робочому столі, у вашій сумці завжди повинна бути пляшечка з водою і ви повинні спочатку навіть трохи змушувати себе випивати необхідну денну норму. Пробуйте, прищеплюйте собі здорову звичку пити більше води і ваш організм незабаром скаже вам: ДЯКУЮ!

Ще більше цікавого про здоровий спосіб життя шукайте в моєму блозі