Печиво “Марія”

Печиво одне з найулюбленіших смак ликів людства. Існує багато різновидів печива і в кожного своя історія.

Зокрема у всім відомого та улюбленого печива Марія- це тип солодкого печива схожий на Rich tea biscuit найпопулярнішого печива у Великій Британії. Але саме тип Марія популярний в багатьох країнах, зокрема в Австралії, Канаді, Данії, Норвегії, Швеції, Фінляндії, Португалія, Іспанія, Україні, Мексиці, Коста-Ріці, Домініканській Республіці, Венесуелі, Бразилії, Уругваї, Маврикії, Непалі, Індії, Пакистані, Філіппінах, Індонезії, Шрі-Ланці, Південній Африці, Зімбабве та Єгипті.

Печиво Марія було створено в Лондоні в пекарні Peek Freans в 1874 році на честь одруження великої княгині Марії Олександрівни та герцога Единбурзького. Популярність печива поширилася Європою. Дуже поширеною Марія стала в Іспанії, де після громадянської війни під час кризи печиво стало символом національного відродження, бо надлишки непроданої пшениці пекарні усієї країни перетворювали на смачне та поживне печиво.

Печиво Марія може бути десертом, закускою, сніданком. Його стружкою можна прикрасити морозиво. А маленькі діти? Яке саме печиво вони люблять з того часу, як їм дають їжу в ручки? Так, – це також Марія.

В цілому воно універсальне. Можна споживати окремо, а можна поєднувати з варенням, медом, маслом, молоком, кефіром. Завжди злегка солодке, з легким ванільним присмаком.

Печиво корисне, містить багато вітамінів та мікроелементів. Легко розчиняється у рідині.

Не дивуйтеся, якщо за межами України ви зустрінете печиво Марія. Більше того, купіть та спробуйте, чи правда, що у цілому світі воно смакує однаково!)