Перемогти самого себе!

6-й марафон залишився позаду. Всі бігуни почуваються переможцями. Бо ж кожен, хто ступив на стартову лінію, вже переміг трасу, себе, пасивність та лінь.

Шанувальники спорту, їх вболівальники та й просто любителі активного і цікавого відпочинку разом із дітьми недільного ранку зібралися у центрі столиці. Тут стартували бігуни на різні дистанції: дві естафети по 21 км, чотири — по 10 км, класичні старти на 10,5 км, дитячі змагання і благодійний забіг у рамках 6-го марафон «Wizz Air Kyiv City Marathon 2015»

Своїм прикладом активного життя надихали й публічні особи: плавець Олег Лісогор, бізнесмен Гарік Корогодський та телеведуча Марічка Падалко. До речі, аби подолати 10 кілометрів, Марічка щодня тренувалася разом зі своїм старшим сином Михайлом. І в результаті стала однією з перших на цій дистанції, здолавши її всього за 56 хвилин.

«Після змагань — неймовірні емоції. Бігти, долати себе — це поштовх до нових досягнень”, – зізналася телеведуча після фінішу. – Найбільше мене здивували й порадували поліцейські, що були вздовж маршруту. Вони не лише виконували свою роботу, але й підбадьорували бігунів. Для меня найскладнішим було добігти до парку Слави, а повертатися вже було легко. Тепер я думаю про нове випробування для себе — дистанцію 21 км».

Головною подією дня став марфонський забіг на 42 км 195 м. Цьогоріч організатори кардинально змінили маршрут, щоб показати бігунам велич і красу столиці. Маршрут проклали через мальовничі площі, історичні місця й Дніпровські схили. Для 33-річного спортсмена Євгена Гливи подалання дистанції виявилося ніби прогулянкою улюбленим містом. Бо біг для нього — це і життя. Ультрамарафонець, що спеціалізується на гірському бігові, срібний світовий призер забігу на 100 км здолав нелегкий столичний маршрут під дощиком, по горбистій місцевості, бруківці за 2 години 32 секунди 39 хвилин. І хоч це його не найкращий результат, фінішував спортсмен із міста Ахтирка Сумської області з усмішкою. «Головне — отримувати задоволення від того, що робиш. Я просто біг і насолоджувався краєвидами Києва. Давненько тут не був, із задовленням розглядав нові ландшафти. Це була наче прогулянка містом і зустріч зі старими друзями”, – поділився враженнями Євген. – Вражений шаленою підтримкою вболівальників. Зізнаюсь, цьогорічний рівень дуже високий. Бігаю я для власного задовлення, в основному за кордоном, де проходять цікаві марафони — в Італії, Швейцарії, Франціі, а вдома займаюся тренерською роботою. Готую легкоатлетів у охтирській спортивній школі».

Євген каже, що бігати почав ще з дитинства, хлопчаками босоніж ганяли по селу, грали у футбол, ніколи не любив сидіти на місці. А до марафонців долучився у 2004 році. “Не має значення, скільки ти тренушся, місяць, півроку чи рік, головне — ставлення до того, що робиш. Все повинно бути лише в задоволення. Коли любиш здоровий спосіб життя, спорт, ставиш перед собою цілі і з любов”ю долаєш їх, впораєшся із будь-якою дистанцією».

Серед жінок найспритнішою у марафонській дистанції виявилася Яна Куликова з результатом 3:33:27. Це її перший великий забіг і перша перемога. Дівчина переїхала до Києва трохи більше року тому із Донецька через війну. Вона професійно займається велогонками, а біг став для неї новим хоббі. «Я дуже хвилювалася, не була впевнена, що в мене вийде, адже це мій перший марафон, – зізналася Яна, до речі, вона — спеціаліст зі дорового харчування. Тож знала не лише про те, як тренуватися, а ще й як правильно харчуватися і пити воду.  – Зі мною були мої друзі, які забезпечили неймовірну підтримку. Завдяки їм я подолала дистанцію. У мене вийшло!».

«Ми дуже задоволені тим, як все відбувалося, починаючи від організаційних моментів, які нам вдалося реалізувати, і закінчуючи підримкою людей», – сказав організатор «Wizz Air Kyiv City Marathon 2015» Дмитро Черніцький. Головною відмінністю цього марафону є його маршрут — одне коло, красиве, зі своїми труднощами. Тріатлонці кажуть, що це чудовий вибір, класне тренування, яке задіює багато груп м’язів, руки, спину. Також ми започаткували нові медалі, організували музичні фан-зони вздовж маршруту, де збирался вболівальники для підтримки бігунів, фото учасників… Намагалися створити для учасників комфортні умови, збільшивши кількість пунктів гідратації вздовж маршруту. Під час марафону гідратація дуже важлива. Спортсменам потрібно постійно підтримувати водний баланс. Про це подбав наш особливий водний партнер –  артезіанська вода “БонАква”.

До речі, найстаршим бігуном цьогоріч виявився 74-річний киянин Олег Шинкаренко, він біг трохи більше 5 годин 38 хвилин. А найменшими учасниками стали півторарічні малюки, що здолали перші у своєму житті 500 метрів за руки з батьками. 

Фото kyivmarathon.org та facebook.com/1plus1.MarichkaPadalko

Також читайте:

Історії, що надихають: як перемогти на Wizz Air Kyiv City Marathon

5 основних рекомендацій для тих, хто вирішив пробігти марафон