Як побороти лінь

Провела незвичні для мене ледачі вихідні й упіймала себе на думці, що особливо якось і не відпочила. Так що ж краще: залипати на дивані з книжкою або бігати по різних тусовках? Щоб знайти відповідь на це питання вирішила, як завжди, погуглити простори Інтернету.

Виявляється, що в психології немає навіть такого поняття, як «лінь». Вважається, що лінь – цей певний стан людини, коли немає сил/бажання діяти, викликане якими-небудь причинами

Серед причин:

  • відсутність мотивації;
  • фізіологія.

Ну про мотивацію в принципі все зрозуміло, а ось з фізичними чинниками хотілося б розібратися трохи краще. Серед них:

  1. Хронічні захворювання і інші недуги – так що якщо вас наздогнала лінь зверніть увагу на своє здоров’я, це в першу чергу.
  2. Неправильний режим сну – зверніть увагу на те, в котрій годині ви лягаєте спати і коли встаєте. Нагадую, що в ідеалі йти спатоньки бажано не пізніше 22:00.
  3. Відсутність фізичного навантаження – здавалося б, і так лінь, а тут ще спортом займатися? Але не тут то було. Організму потрібний певний ритм циркуляції хімічних речовин для підтримки тонусу і появи енергії. І буде це тільки тоді, коли буде адекватне саме для вашої фізіології і психіки чергування фізичної і розумової активності.

Не знаю як ви, а я піду сьогодні увечері до спортивного залу боротися з лінню )))
Чого і вам бажаю.

Ще більше цікавого про здоровий спосіб життя шукайте в моєму блозі: http://hcfomina.blogspot.com/