Ювілей контурної (скляної) пляшки COCA-COLA

Спочатку кока-колу продавали на розлив. Взяти напій зі собою додому, чи триваліше зберігати на було можливості. Проте у 1899 році кока-колу вперше розлили у пляшки. 

Це сталося у штаті Теннессі, США, у місті Чаттануга. Того часу пляшка кока-коли мала прямі та рівні стінки та суттєво відрізнялася від сучасної. 


У 1906 році пляшка стала коричнеого (бурштинового) кольору і мала рельєфний прототип Coca-cola. 

Багато фірм конкурентів намагалися підробляти вже і того часу відомий напій, тому у 1915 році було розроблено унікальну пляшку. 

Відома сьогодні контурна пляшка Coca-Cola була запатентована у 1915 році компанією Root Glass Company з Терре-Хот (Індіана). У креативному брифі для Root зазначалося, що дизайн пляшки має бути настільки оригінальним, щоб його можна було впізнати навіть з уламків пляшки чи на дотик у темряві.

У 1955 році Coca-Cola розширює асортиментний ряд, пропонуючи крім стандартної контурної пляшки, ємністю 0,195 л, також 0,3, 0,36 і 0,8-літрові контурні пляшки. Для компанії це стає значним кроком назустріч розмаіттю побажань споживачів.

Раз на кілька років пляшку дещо видозмінюють, проте її і надалі можна впізнати без труднощів. 

Цього року контурній пляшці 100 років! Багато вітань!). 

За ці всі роки в пляшку розливається все такий ж смачний та освіжуючий напій, як кока-кола. Хтось може зауважити, що в різних країнах кока-кола смакує, по-різному, але це все тому, що смак залежить від води та цукру. Воду видобувають в різноманітних джерел і якість її підтверджується багаться дослідженнями. Цукор – завжди природній та натуральний. В Україні походження цукру – це цукровий буряк. Натуральний український продукт. Саме цукор є джерелом енергії в кока-колі.

Так як основним складником кока-коли є вода, то цей  напій є чудовим гідратуючим напоєм.

Напевно не має людини, яка б не відчувала смаку кока-коли і не насолоджувалася ним! 

Звісно, що треба пам’ятати, що все треба вживати в міру). 

Кока-кола в Україні через природну джерельну воду та природній цукор вже давно стала стравжнім українським продуктом. 

Навіть, якщо пляшка буде і надалі видозмінюватися, зрозуміло одне, що те, що всередині буде і надалі таким ж!