Активні вихідні 14-15 листопада

Прекрасний Київ, оповитий оксамитовими барбами, готовий дивувати й радувати вас і ваших близьких на всі 150 відсотків. Гарний настрій, яскравий захід і дружна компанія – цьому тріо точно не страшна осіння хандра!

Думали пізня осінь – не час вуличного спорту? Відповідь – тверде ні! У суботу, 14 листопада, пройде осінній пробіг, присвячений “Всесвітньому дню боротьби з діабетом”. Цей день охоплює мільйони людей у ​​всьому світі і об’єднує діабетичні суспільства 145 країн з благородною метою – підвищети обізнаність про цукровий діабет та його ускладнення. В Україні Біговой клуб KM Running club, Міжнародна діабетична асоціація і ФК “Динамо” (Київ) проводить другий легкоатлетичний пробіг “Кілометри здоров’я”. Мета пробігу така ж, як і в усьому світі – звернути увагу суспільства на проблеми хворих на діабет; профілактика розвитку діабету у дорослих. До речі, на місці старту організатори встановлять лабораторію, де всі учасники зможуть виміряти рівень цукру в крові. Дистанцій на заході всього дві – 5 км і 10 км для чоловіків і жінок. Старт цієї важливої ​​події на стадіоні “Динамо” об 11 годині.

Якщо ж ви віддаєте перевагу двоколісному другу, то 14 листопада на Київському велотреку пройде «Осіннє велополо» – захід для тих, хто, так чи інакше, пов’язаний з велокультурою. Байк-поло – це різновид велосипедного спорту, що нагадує класичне поло на конях і хокей. До гри допускаються будь-які велосипеди та будь-які гравці. Команди формуватимуться на місці, але набагато веселіше буде, якщо на ігровий майданчик покликати своїх друзів та родичів. Це точно підніме шанси на успіх, зміцнить бойовий дух і безперечно гарантує позитивні емоції. Буде багато нових вражень, боротьби й командної гри – беріть велосипеди та гарний настрій!

У ту ж суботу, 14 листопада, нас чекає активна подія зовсім іншого характеру – “Гонка Нації”. Третій етап видовищних змагань з перешкодами – справжнє випробування стихіями. У цей день проходитимуть одразу три забіги: “ЗАБІГ СИЛИ”, “ЗАБІГ ВОЛІ” і “ЗАБІГ ДУХУ”. Учасникам доведеться подолати безліч різних перешкод, а також боротися з суворими погодними умовами осені. У рамках “ЗАБІГУ СИЛИ” учасники підкорять дистанцію в 5 км і подолають понад 15 перешкод. Довжина траси “ЗАБІГ ВОЛІ” – 13 км, і на шляху до фінішу буде більше 20 перешкод. Найважче випробування чекає сміливців на етапі “ЗАБІГ ДУХУ”. Це виснажливий марафон на 21 км, де близько 25 найскладніших перешкод. Подолати цей етап під силу далеко не кожному. «Гонка нації» – це спосіб перевірити свою твердість, наполегливість, швидкість прийняття рішень і, звичайно, силу духу!

А от збагатитися новими знаннями та яскравими враженнями можна на другому міському фестивалі винахідників “Kyiv Mini Maker Faire”, який відбудеться 14 листопада на ВДНГ. Це чарівне дійство об’єднає понад 100 активних учасників, які придумують, створюють, а головне – діляться своїми важливими вміннями. Хедлайнерами фестивалю стануть зірки YouTube – луганські руйнівники міфів Kreosan, а також 12 відео блогерів, які креативлять, винаходять, лагодять і вчать цьому своїх глядачів. У цей день усі бажаючі зможуть навчитися тому, що роблять найпопулярніші мейкери. Їх сфери діяльності максимально різноманітні: музичні інструменти, ракети, безпілотники, саморобні транспортні засоби, загалом – від картонних театрів до роботів. Вільно можна відвідати 30 майстер-класів на будь-який смак і рівень підготовки: свої проекти представлять лабораторії університетів, загальноосвітні та IT школи. У зоні майстерень можна буде спробувати попрацювати з різноманітним обладнанням. Приходьте і переконайтеся, що українці – справжні мейкери!

Цей вікенд не омине стороною і маленьких мешканців Києва. У парку “Феофанія” пройде 2 яскраві події для дітей. У суботу Осінній Бал-Маскарад, а в неділю Осіння Гопак-party. У перший день вихідних о 12:00 почнеться справжня магія за мотивами «Аліси в Країні Чудес». Маленькі учасники відчують себе героями казки: розважальна програма разом із Герцогинею і Капелюшником, фотозона «Веселе чаювання з Алісою» та катання на конях разом із помічниками Білого Кролика. Майстер-класи з бальних танців, драйвові витанцьовування навколо чарівного багаття і, звичайно, фінальний конкурс на кращий костюм казкового персонажа.

Наступного дня, у неділю, о тій же порі й у тому ж місці діти зможуть потрапити у світ українського фольклору. Насолодитися музикою і співом народного ансамблю “Хуторяни”, побачити демонстрацію кінно-трюкового мистецтва і не менш яскравий виступ бойового гопака. Дорослим тут також знайдеться, чим зайнятися: Пані Солоха і Пан Вареник готують традиційні народні розвагах й активні змагання для всієї родини, де головною родзинкою будуть танці під запальні етнічні мотиви навколо великого багаття. На завершення можна буде відпочити на сіннику з гарячим напоєм і смачним українським смаколиком.

Вибирайте той варіант дозвілля, який вам до душі, і проводьте ці дощові вихідні активно й радісно!