Чому важливо, щоб в аптеці обслуговував фахівець із фармацевтичною освітою?

Чи часто ви просите поради у працівників аптек? «А є якісь дешевші аналоги цього лікарського засобу?.. А яка різниця між тим і цим препаратом?.. А дайте мені щось від болю у горлі…» Знайомо?

Ви довіряєте людині за прилавком своє здоров’я. А чи впевнені ви, що ця людина – спеціаліст у своїй справі? Про фармацевтів і провізорів та якість обслуговування в українських аптеках говорили із доктором фармацевтичних наук Володимиром РУДЕНКОМ, директором Аптечної професійної асоціації України (АПАУ), яка є найбільшим об’єднанням аптек і аптечних мереж України.

 

 

 

У чому різниця між провізором та фармацевтом? 

Різниця у рівні освіти. Кваліфікацію «Провізор» отримують фахівці, які закінчили вузи 3-4 рівня акредитації (факультети медичних вищих навчальних закладів або НФАУ), а фармацевта – 1-2 рівень (коледжі, медучилища). Зауважу, що фахівці з освітою фармацевта не можуть займати всі ті посади в аптеках, на яких мають працювати лише провізори. Загалом, у міжнародній практиці багатьох країн світу існує посада виключно фармацевта.

 

Чи обов’язково в аптеці мають працювати люди із медичною освітою? Це може бути будь-який медпрацівник чи лише людина із відповідною освітою? Де, до речі, в Україні можна таку отримати?

Хочу наголосити, що в аптеці обов’язково мають працювати фахівці не з медичною, а з фармацевтичною (!!!) освітою. У вузах цій професії навчають 5 років. Фармацевтичну освіту в Україні зараз можна отримати у Національному фармацевтичному університеті (Харків) і на 17 фармацевтичних факультетах різних вузів. 6 установ готують фахівців за напрямом підготовки «Промислова фармація». Фахівців середньої ланки (фармацевтів) готують 32 вищих медичних навчальних заклади 1-2 рівнів акредитації (медичні училища та фармацевтичні коледжі).

 

Чому обов’язково має бути професійний фармацевт, а не просто медпрацівник чи людина, яка добре вміє користуватися спеціальними комп’ютерними програмами?

В аптеці мають обов’язково працювати фахівці з професійною фармацевтичною освітою, які надають фахові фармацевтичні послуги та здійснюють фармацевтичну опіку пацієнта. Жодна комп’ютерна програма не може замінити таких фахівців. Разом з тим, кожен фахівець із фармосвітою має вміти професійно використовувати спеціальні комп’ютерні програми та працювати з сучасною комп’ютерною технікою.

 

Чи вистачає в Україні спеціалістів у цій галузі?

Наразі кількість аптек в Україні постійно росте. Станом на 1.01.2017 було зафіксовано 22 237 аптечних установ (із них 17 445 аптек і 4 792 аптечних пункти), і їх стає все більше. Тому існує потреба у додатковій кількості фахівців, які мають право працювати в аптеках.

Чи проводяться якісь перевірки аптек? Як вони відбуваються?

Відповідно до чинного законодавства, Державну службу України з лікарських засобів та контролю за наркотиками визначено як основний регуляторний та контролюючий орган у фармацевтичній галузі. Ця служба проводить передліцензійні перевірки. Якщо заявник відповідає вимогам Ліцензійних умов, то йому видається ліцензія на такі види фармацевтичної діяльності як виробництво, імпорт, оптову та роздрібну торгівлю, а також ліцензію на обіг наркотичних лікарських засобів, залежно від поданої заяви. Виходячи з вимог ліцензійних умов та інших нормативних актів, які регулюють аптечну діяльність, ця служба контролює якості лікарських засобів та професійну діяльність аптек, у тому числі й кваліфікацію працівників аптек.

Як зрозуміти, що перед тобою за «першим столом» не професіонал? Що робити в такій ситуації?

При відвідуванні аптеки, пацієнт має звернути увагу на бейдж фахівця, який його обслуговує. Відпускати лікарські засоби мають право виключно фахівці з освітою провізора чи фармацевта, а отже і на бейджику має бути вказано окрім імені та прізвища також кваліфікація. Якщо там інша інформація – ця людина не має права відпускати лікарські засоби.

В ситуації, коли вас намагається обслуговувати такий «спеціаліст», вам необхідно звернутися до керівника аптеки з повідомленням про це (написати скаргу) або в регуляторні органи. Ви маєте повне право вимагати, аби вас обслуговував фахівець з професійною освітою.

Спілкувалася Галина Теличук