День літнього сонцестояння

Сьогодні, 21 червня, наша планета в черговий раз, здійснюючи рух навколо сонця і обертаючись навколо уявної осі, займе (якщо бути точним, о 10.51) відносно Cонця таке положення, коли сонячне проміння в Північній півкулі спрямовуватиметься на північний. Цей день, День літнього сонцестояння, знаменує початок літа в північній півкулі Землі і початок зими в південній півкулі.

День літнього сонцестояння – це важлива астрономічна і географічна подія, що відбувається в Сонячній системі. Ще у давні часи знахарі вірили, що саме в день сонцестояння вивільняються сили чорної і білої магії. Саме у день сонцестояння ці сили можуть вийти з-під контролю. Баланс між силами можуть відновити тільки чаклун і мудрець Мерлін і чудотворець Донат. Цього дня сили вказували на обрану людину, магія якої може або знищити світ або вбити його самого. Донат і Мерлін повинні були знайти цю людину і запечатати його силу назавжди в нульовому вимірі, якщо цього не зробити вчасно, то його сила поглине весь світ. Згідно з легендою кожні 400 років Данат і Мерлін, переселяючись в тіла різних людей, рятують Всесвіт від неминучої загибелі.

У всі часи природні явища пов’язували з магією і чаклунством, а от, наприклад, у деяких скандинавських країнах цей день вважається великим святом, яке в народі прийнято відзначати масовими гуляннями.