Як заспокоїти втомлені ноги вдома

заспокоїти втомлені ноги

Наші ноги виконують багато роботи. Цілий день вони нас «переносять» з місця на місце, вони працюють протягом всього дня. Коли ми ходимо, кожен крок тисне на ноги з силою, що у 2-3 рази перевищує вагу вашого тіла. Спеціалісти радять проходити 10 000 кроків щодня, а це більше 3 млн. кроків на рік. Помножте ці числа, і вас вразить вага, яку витримують наші ноги! Цілком очевидно, що наші ноги втомлюються від своєї роботи, то як тоді заспокоїти втомлені ноги, як їм допомогти. Розповідають “Здорові вени – красиві ноги”.

Як заспокоїти втомлені ноги

Прийміть ванну для ніг

Тепла ванна для ніг може полегшити біль і втому. А якщо додати сіль Епсома, то можна тамувати біль у м’язах і навіть зменшити набряки на ногах. Іноді можна зустріти поради додати до води харчову соду і оцет, але вони, скоріше за все, призначені для уражень шкіри, а не для полегшення від втоми та набряків, ще й аромат малоприємний.

Зробіть розтяжку

Вправи на розтяжку стоп та литок наприкінці дня допоможуть зняти напругу та покращать циркуляцію крові у ногах. Походіть на носочках, потім на п’яточках та зробіть кілька перекатів з п’яти на стопу, це залучить всю вашу стопу.

Будьте фізично активні

Підтримувати силу і гнучкість ніг – ось ключ до того, щоб уникнути болю в ногах. Регулярні прогулянки – це найкращий спосіб зберегти здоров’я і рухливість ніг. Уникайте сидячого способу життя. Крокомір може бути добрим способом переконатися, що ви достатньо ходите і зберігаєте ноги активними.

Будь-які вправи для ніг принесуть вам користь – вправи з невеликою вагою, вправи з вагою власного тіла та використання гумових фітнес-стрічок – все це зміцнить силу ніг та зробить їх витривалішими.

Масаж ніг

Ви можете самі масажувати свої ноги, це полегшить біль і поліпшить кровообіг. Сядьте зручно у крісло і тріть і розминайте підошви ніг. Розгинайте і згинайте пальці ніг під час масажу ступні. Використання спеціальних лосьйонів або олій допомогти змастити вашу шкіру, полегшуючи масаж ніг.

Ножні ролики (які являють собою текстуровані циліндри), також можуть допомогти в масажі стопи, якщо ви катаєте її по підлозі ногами.

Купить ортопедичні устілки

Ортопедичні арочні опори посилюють відчуття балансу та сприяють меншій втомі ніг. Вони ефективно усувають болю в задній частині стопи і поліпшують загальне функціонування стопи.

Міняйте своє взуття

Взуття також може бути причиною болю в ногах: кросівки можуть зноситися через 600-800 км і більше не будуть забезпечувати необхідну підтримку.

Високі підбори і взуття без належних арок або супінаторів (наприклад, шльопанці) будуть шкодити вашим ногам.

Протягом життя стопа змінює свій розмір – вона стає ширшою та пласкішою з віком, тому взуття придбане 10 років тому, може зовсім не пасувати вам. Ба більше, воно буде тісним, незручним та дискомфортним.

Обирайте взуття на шнурівці, воно добре облягає ногу, забезпечує стабільну підтримку стопі і гомілці, крім того його набагато простіше допасувати його саме для вас. Кросівки можна вважати універсальним взуттям.

Остудіть ноги

Холод може зменшити запалення, яке викликає хворобливість і набряки. Робіть прохолодні компреси – візьміть пляшку з холодною водою та покатайте її стопами від 5 до 15 хвилин, це зменшить відчуття втоми.

Догори ногами

Це простий та перевірений спосіб зняти втому наприкінці дня. Ляжте на підлогу або диван та підміть ноги так, аби вони були вище рівня серця.

Image by lookstudio on Freepik