Новорічне свято зі Святим Миколаєм для дітей з особливими потребами

Справжнє новорічне свято зі Святим Миколаєм, розвагами та виставами влаштували для дітей з особливими потребами

Другий рік поспіль діти з особливими потребами стають учасниками великого новорічного свята. 400 дітей різного віку з усіх районів столиці долучилися до  масштабного дійства у центрі столиці. Дітлахи у супроводі батьків відвідали новорічне містечко з головною ялинкою країни на Софійській площі, побували на різдвяному ярмарку та поспілкувалися зі Святим Миколаєм, якому розповіли свої заповітні бажання.

А щасливими дітей роблять прості речі — можливість спілкуватися, відчувати себе потрібними, бути, як усі, частиною суспільства. «Я вірю, якщо сьогодні загадаю бажання, то воно обов’язково здійсниться наступного року, – каже дванадцятилітній Саша Онацький. – Я ж багато не прошу: хочу лише мати гарних друзів, трохи подарунків під ялинку і щоб усі були здоровими і щасливими!»

А далі на діток з обмеженими можливостями чекали у КМДА. Організатори доклали максимум зусиль, щоб створити справжню казкову атмосферу: біля входу усіх присутніх зустрічав новорічний караван Кока-Кола з Санта-Клаусом, білим ведмедем і чарівними ельфами. Грала весела музика, сяяла яскрава ілюмінація і всі були радісні й усміхнені.

– Напередодні нового року для нас дуже важливо, щоб усі відчули святкову атмосферу, особливо діти, які потребують більшої уваги й турботи, – розказала директор департаменту культури КМДА Діана Попова.  – Нам дуже хотілося влаштувати для них яскраве незабутнє свято. Ми робимо все для того, щоб столиця була для всіх дітей простором без обмежень, щоб суспільство було толерантним до дітей з особливими потребами”.

 «Приємно бачити усміхненими усі ці дитячі обличчя. А це найкраще підтвердження того, що наша робота недаремна. Фонд і надалі буде співпрацювати зі столичною владою задля того, щоб у таких дітей з’являлися нові можливості для життєвої самореалізації», – сказала виконавчий директор Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД» Ольга Руднєва.

Організатори святкових заходів кажуть, що проводитимуть їх щороку. Адже занурення в атмосферу свята хоч на короткий час дає можливість і дітям, і дорослим забути про свої проблеми, повірити в диво і відчути себе повноцінними членами суспільства.

Новорічні заходи для дітей з особливими потребами стали можливим завдяки ініціативі Київської міської державної адміністрації та за підтримки Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД» та Компанії «Кока-Кола Україна».