Почервонілі очі як ознака коронавірусу

почервонілі очі

В Україні зараз, як і загалом у світі, почастішали випадки коронавірусної хвороби. Наприклад, минулого тижня, звернень за допомогою з симптомами COVID-19 було втричі більше ніж тижнем раніше. Серед загальних ознак хвороби температура, кашель, біль у горлі, головний біль, біль і почервоніння очей.

Від лідерів думок. З блогів. Олеся Гетьман, сімейний лікар вищої категорії.

Нові симптоми коронавірусу – почервонілі очі

Причиною очних симптомів може бути реакція організму на інфекцію, запалення і прийом ліків.

Заспокоїти роздратовані «сухі очі» і полегшити дискомфорт, можна спробувати наклавши прохолодний компрес. Для цього помістіть лід у пластиковий пакет, який закривається, наполовину наповніть його водою, видавіть з пакету повітря, закрийте і оберніть чистим рушником, потім легенько прикладіть на закриті очі.

Зняти подразнення допоможуть «штучні сльози». Використовуйте їх часто, особливо якщо ви працюєте за комп’ютером, дивитесь телевізор, або читаєте. На ніч краще вибрати стерильний гель для очей з гіалуроновою кислотою. Для підтримання вологи очей, також, корисним буде, на ніч одягати пов’язку на повіки, щоб тримати їх міцно заплющеними, зберігаючи вологу під час сну.

Зрозуміло, що в умовах війни, доступ до медичної допомоги може бути обмеженим, тому, варто заздалегідь потурбуватись про себе, адже хвороби нікуди не зникли.

Якщо ви курите, припиніть. Їжте здорову їжу, займайтеся регулярними фізичними вправами а для зняття стресу, використовуйте медитативні практики. Під час лікування робіть вправи на глибоке дихання, щоб краще почуватися і швидко одужати.

Пам’ятайте про щеплення від COVID-19. Вакцинуйтесь!

Сухі очі потребують щоденного терапевтичного догляду з гігієною повік (серветки Блефаклін або гель Теагель) та “штучні сльози” – краплі Теалоз Дуо для стабільного зволоження і запобіганню подразнення і дискомфорту.

Будьте здорові 💙💛 Бережіть себе і своїх близьких 🇺🇦