Про зимовий догляд за шкірою

Зимовий догляд за шкірою

Готуючись до зими, ми насамперед думаємо про одяг та теплі пухові ковдри. І чомусь забуваємо, що наша шкіра також потребує більшої уваги. Чим догляд за шкірою взимку відрізняється від інших місяців? Розповідають “Краса та здоров’я”

Зимовий догляд за шкірою

Шкіра перша піддається впливу холодного вітру та мінусових температур, які провокують її сухість та тьмяність.

Ми проводимо більшість часу в нагрітих приміщеннях – опалення висушує повітря в кімнатах і додатково зневоднює нашу шкіру. Чи звертали ви увагу, що кімнатні рослини взимку потрібно поливати набагато частіше, ніж влітку? Так само і з нашою шкірою – вона потребує додаткового зволоження, ніж в іншу пору року.

Гарячі душі, також можуть порушити шкірний бар’єр, посилюючи сухість,  чутливість та подразнення.

Таким чином, взимку наша шкіра зовні потребує більше поживних зволожувачів і репаративних інгредієнтів – пептидів, керамідів та ліпідів.

Потребує вона і захисту зсередини, тому пам’ятаймо про антиоксиданти. Вони відіграють життєво важливу роль у забезпеченні здоров’я шкіри і мають бути обов’язковою частиною комплексного догляду.

Наше тіло природним чином виробляє деякі антиоксиданти, але їх завжди замало для ефективної протидії шкоді, спричиненій вільними радикалами. Тому так важливо споживати продукти, багаті на антиоксиданти, або приймати дієтичні  добавки, щоб забезпечити належне їх споживання.

Базові рекомендації

Взимку наша шкіра потребує додаткового живлення та зволоження. Вибір кремів є справою надто індивідуальною, тому ми обмежимося загальними рекомендаціями.

Мило та гель для душу не повинні залишати дискомфортне відчуття сухості чи стягнутості шкіри. Можливо варто обирати окремий зволожуючий гель або навіть олійку саме для холодних місяців. Вони мають починати діяти вже під час прийняття душу та залишати зволожуючий ефект після нього.

Після душу чи гарячої ванни обов’язково користуйтеся додатковим зволожуючим кремом для всього тіла. Це допоможе захистити шкіру від пересихання та затримає вологу, що може бути особливо важливим для сухої або потрісканої шкіри протягом зимових місяців. Кераміди та пептиди, які зміцнюють шкіру, а також гіалуронова кислота у складі крему допоможуть зберегти шкіру зволоженою та здоровою.

Губи також потребують додаткового захисту взимку

Гігієнічна помада має бути завжди напоготові. Адже на губах немає сальних залоз, які б підтримувати належне зволоження. Тому гіалуронова кислота та гліцерин у складі гігієнічної помади допоможуть утримувати вологу, пом’якшать шкіру губ та захистять від тріскання.

Крем для рук потрібно використовувати частіше

Наші руки взимку надто схильні до сухості. Тому так само у складі крему рекомендовані гіалуронова кислота та кераміди – вони допоможуть відновити вологість шкіри. Можна додатково робити спеціальні маски для ніжної шкіри рук, що суттєво покращує їх вигляд та знімає відчуття сухості.

«Найважливішими антиоксидантами в продуктах для місцевого застосування є вітамін С, вітамін Е і ресвератрол», – так вважає доктор Френк Лін, пластичний хірург із Мельбурна.