Важливість підтримання особистої гігієни

Дотримання базових правил особистої гігієни важливо для збереження не тільки чистоти, але і здоров’я тіла. У цьому допоможе правильний розпорядок і відповідні засоби, придбати які допоможе інтернет-магазин Ватсонс.

Гарна особиста гігієна передбачає підтримку всіх частин тіла в чистоті. Це важливо для відмінного стану як фізичного, так і психічного здоров’я. У людей з поганою особистою гігієною тіло забезпечує ідеальне середовище для росту мікробів, що робить його вразливим для інфекцій. На соціальному рівні суспільство намагається уникати людини з поганою особистою гігієною, що може призвести до ізоляції й самотності.

Види особистої гігієни

Наступний список — хороша відправна точка для тих, хто хоче побудувати індивідуальний розпорядок гігієнічних процедур:

  • Ротова порожнина

Стоматологічна гігієна — це більше, ніж гарна посмішка і білі зуби. Вона допоможе запобігти появі таких проблем, як захворювання ясен, карієс і поява неприємного запаху з рота.

  • Тіло

Людське тіло покривають кілька мільйонів потових залоз. Коли бактерії руйнують піт, як наслідок виникає характерний запах. Регулярне миття тіла запобіжить роздратування шкіри, а також видалить бактерії. Миття волосся видаляє жир і забруднення.

  • Руки

Часте миття рук — один з кращих способів уникнути розповсюдження інфекційних захворювань.

Рекомендується мити руки:

  • до, під час і після приготування їжі;
  • перед їжею;
  • після повернення з вулиці;
  • після відвідування туалету;
  • після контактів з тваринами;
  • після зміни дитячих підгузників;
  • після контакту з брудними предметами, поверхнями або сміттям.
  • Нігті

На нігтях можуть накопичуватися бруд і мікроби, що сприяють поширенню бактерій. Короткі нігті можуть знизити ризик зараження інфекцією.

Як дотримуватися особистої гігієни

Знання того, як підтримувати гарну особисту гігієну, може полегшити побудову правильного розпорядку. Людина повинна мати базові знання про ці процедури:

  1. Для здоров’я зубів рекомендується чистити зуби протягом 2 хвилин не рідше 2 разів на день: після пробудження вранці і перед сном. Краще використовувати зубну пасту з фтором і змінювати зубну щітку кожні 3–4 місяці.
  2. П’ять простих кроків для ефективного миття рук: 1) змочи руки чистою проточною водою і нанеси мило; 2) спінь його, потри руки, не забуваючи про тильну сторону долонь, область між пальцями і під нігтями; 3) продовжуй це робити не менше 20 секунд; 4) добре прополощи руки під чистою проточною водою; 5) витри чистим рушником.
  3. Рекомендовано приймати душ або ванну щодня, використовуючи воду і мило, щоб змити омертвілі клітини шкіри, жир і бактерії. Люди можуть приділяти особливу увагу зонам, де більше поту, наприклад: пахви, між пальцями ніг.
  4. Застосування дезодоранту після повного висихання допоможе уникнути появі неприємного запаху від тіла.
  5. Слід мити голову шампунем не рідше одного разу на тиждень, а за необхідності і частіше.
  6. Використовуй тільки продезінфіковані інструменти, щоб обрізати нігті і кутикулу. Очищення нижньої сторони нігтів щіточкою може бути частиною повсякденного миття рук.
  7. Важливо регулярно міняти предмети гігієни і мити руки до і після зміни тампонів, прокладок або будь-яких інших гігієнічних засобів.