Чому взимку мерзнуть ноги

мерзнуть ноги

Прийшли перші зимові холоди і наші ноги відчувають їх чи не першими. А відтак і реагують – часто мерзнуть. Так чому ж взимку мерзнуть ноги розповідають “Здорові вени – красиві ноги”.

Найпоширеніша причина холодних ніг це, звичайно, холодна погода. Це цілком зрозуміло. Але якщо ви відчуваєте, що ноги мерзнуть, коли ви у теплих шкарпетках, це стаття для вас. Постійне відчуття холодних ніг може бути попереджувальною ознакою низки захворювань.

Проблеми циркуляції

Ноги і руки схильні до відчуття холоду, оскільки при низьких температурах кровотік до них стає більш обмеженим, судини звужуються.

Проблеми з кровообігом є дуже поширеною причиною замерзання кінцівок. Люди з проблемами кровообігу можуть часто скаржаться, що в них мерзнуть руки та ноги.

Поганий кровообіг може бути викликаний різними факторами.

Сидячий спосіб життя може призвести до зниження кровообігу в ногах і викликати синдром холодних ніг.

Куріння тютюну також може ускладнити доступ крові до всіх ділянок тіла, тому люди, які палять, можуть частіше скаржитися на холодні ноги.

Високий рівень холестерину може призвести до утворення бляшок всередині артерій, які можуть зменшити кровообіг в ногах і стопах, що призведе до замерзання кінцівок.

Крім того, причиною холодних ніг можуть бути деякі захворювання серця.

Отже, будьте уважні до мови тіла, прислухайтеся до своїх відчуттів. Поспілкуйтеся зі своїм лікарем.

Холодні ноги є першою реакцією здорового організму на низькі температури. Коли тіло відчуває холод, організм змушений захищатися – він змушує кровоносні судини верхніх і особливо нижніх кінцівок звужуватися. Це зменшує приплив крові до них, а відтак також зменшує зайві втрати тепла.

Кінцівки є частинами тіла, найбільш віддаленими від життєво важливих органів, тому зменшення припливу крові до них дозволяє зберегти тепло і нормальний кровообіг у більш важливих частинах тіла.

За певний час цей обмежений кровотік призводить до зниження кисню у тканинах. Це ви можете побачити: кінцівки набувають синюшного кольору.

Ці симптоми, зазвичай, є тимчасовими і несерйозними – кінцівки, зігріваючись, повертаються до нормального стану.

👩‍⚕️Натомість постійно холодні ноги, що не реагують на зміни температур, можуть вже свідчити про порушення венозного кровообігу. А отже, не баріться з візитом до лікаря – необхідно точно діагностувати ваш стан. https://bit.ly/3dz302H

Image by wirestock on Freepik