Як прокинутися в хорошому настрої

Мене вже не один рік мучить одна і та ж проблема: як прокинутися швидко та в хорошому настрої? Почалося це ще в університеті. Пам’ятаю, що в перші декілька місяців постійного підйому о шостій ранку, я продовжувала спати на першій парі. Потім, звичайно, організм звикає до певного режиму, проте хорошого настрою це не додає. Через декілька років народилася дитина. І черга безсонних ночей продовжилася. Тоді я почала шукати способи, як прокинутися вранці в хорошому та бадьорому настрої. Велика кількість теоретичних варіантів, на практиці –  в моїй ситуації – працювати відмовлялися. Проте, я залишила для себе декілька з них.

1. Як правильно треба поводитись у ліжку вранці. Коли ти чуєш будильник, автоматично хочеться його вимкнути. Але робити цього не варто! Спочатку потрібно підготувати тіло. Особисто я робила міні-зарядку прямо в ліжку. По-перше, потрібно потягнутись; по-друге, позгинати чи попіднімати руки та ноги; по-третє, відкрити очі. І лише тоді підніматися. Більшість сайтів рекомендують робити це повільно і плавно, проте в моєму випадку швидкість підйому не мала ніякого значення.

2. Пиття теплої води на порожній шлунок. Дійсно, коли вранці випиваєш чашку теплої води, організм без зайвого навантаження починає «заводитись» як механізм. Але існує нюанс. Я вирішила до теплої води додавати сік лимона чи апельсина, грейпфрута – будь-якого цитруса. Від додавання лимонного соку ефект найкращий. Організм прокидається швидше від того, що шлунок «м’яко» починає працювати від води та заряджається вітаміном С, що теж сприяє пробудженню. На одну чашку теплої води я відрізала невеликий шматок лимона і вичавлювала його. Велика кількість соку натще може подразнити слизову шлунка. Тому не варто цим зловживати. Все повинно бути в міру!

«Гортаючи» сторінки різних сайтів, я виявила, що більшість з них рекомендує дихальну гімнастику. Глибоке дихання допомагає пробудити мозок до роботи. На мою думку, взимку чи в лісі такий варіант є доречним. Вдихання свіжого повітря, справді, стимулює роботу головного мозку. Проте влітку я вирішила відмовитися від цієї поради. В задушливому місті, навіть вранці, повітря не обдаровує свіжістю.

Далі радять робити зарядку. Але я пішла далі. Після народження дитини мене постійно турбує мій зовнішній вигляд. Почала з домашніх тренувань, а потім вирішила бігати – поєднала приємне з корисним. І дійсно, цей метод працює! Перші кілька днів це дуже важко – змусити себе до вранішніх фізичних навантажень. Не варто бігти марафон, достатньо пробігти декілька кіл по стадіону, і ви отримаєте результат. По-перше, організм повністю прокинеться, по-друге, ви зміцните своє тіло. До того ж всім відомо, що заняття спортом підвищує рівень ендорфіну, гормону радості. Це теж сприяє гарному настрою.

І не забувайте про здорове харчування! Це невід’ємна частина не просто хорошого настрою, а продовження молодості та довголіття.

При цьому всьому важливо пам’ятати, що людина повинна спати 7-8 годин на добу. Якщо цього дотримуватися, то ви не будете відчувати жодного дискомфорту і засинати дорогою на роботу. Для мене найкращий проміжок часу, який дозволяє мені виспатися – 23:00 до 6:00. Якщо ж у вас маленька дитина, намагайтесь поспати годинку-дві в обідню перерву разом з малюком. Тоді ви зможете повноцінно відновити свій організм і трохи покращити настрій.

Не забувайте мислити позитивно та дивитися на світ з усмішкою, а не з похмурою гримасою. Гарного дня!