Кількість випитої води впливає на настрій

Щоб покращити собі настрій, необхідно випити… Але зовсім не алкоголь, для цього достатньо звичайної питної води. Це експериментально довели фахівці з американського університету Тафта  (штат Массачусетс). Вони  виявили, що кількість випитої води безпосередньо може відображатися на настрої.

Дослідження

Під час експерименту 31 студенту (як юнакам так і дівчатам) запропонували протягом 60-75 хвилин активно займатися аеробікою, а достатньої кількості води для пиття не дали.

У порівнянні з іншого контрольною групою, учасники якої не були обмежені у вживанні води, вони набагато більше відчували втому, депресію, занепокоєння і навіть дратівливість.

Цікаво: у тих студентів, що отримували достатньо рідини протягом помірних спортивних навантажень, спостерігалося незначне зневоднення організму. Тобто, навіть переконання та відчуття у достатній гідратації організму насправді може не відповідати фізіологічному станові.

«Звичайно, якщо спортивні навантаження зростають, наприклад, в змаганнях на межі можливостей, то рівень зневоднення, ймовірно, буде вищим», – вважає Крістен Дансі (Kristen D’Anci), науковий співробітник у області психології та провідний автор дослідження.

Дослідники з Тафта також вивчили міру впливу зневоднення організму на здатність мислити. Вона, як з’ясувалося, значно менша, а ось настрій від нестачі води погіршується досить істотно.

Отож достатнє наводнення оргвнізму – запорука хорошого настрою!

Безперечно, для гідратації та підняття настрою можна використовувати різноманітні напої, крім алкогольних  – солодкі газовані, соки, морси, компоти, чаї практично на 90% складаються з води. А такі, наприклад, як популярна Кока-Кола,  чутки про шкідливість якої надто перебільшені,  – сприяють хорошому настрою ще й завдяки вмісту натурального цукру та невеликої кількості кофеїну.

Хорошого настрою!