Аптечка в дорогу

Для того, щоб подорож минула добре і відпустка не була зіпсованою через ті чи інші проблеми з здоров’ям, необхідно підготувати зі собою аптечку.

Якщо ви хворієте певними хронічними захворюваннями, які потребують регулярного вживання ліків, то візьміть зі собою їх у достатній кількості, навіть у надлишку.

Не розраховуйте на те, що докупите  на місці.

Аптечку найкраще складати з лікарською допомогою з урахуванням всіх особливостей кожного подорожуючого, а особливо коли йдеться про дітей.

Самолікування чи вдома, чи на відпочинку не завжди призводить до добра, тому, коли ви не впевнені, що знаєте, що лікуєте, то краще звернутися по допомогу.

В межах України звертайтеся до найближчого закладу охорони здоров’я, а за кордоном – туди, де передбачає ваше медичне страхування.

Складаючи аптечку пам’ятайте про наступне:

-ліки мають бути з добрим терміном і якщо вони передбачають зберігання у певних умовах, то і транспортувати (та і потім утримувати)

їх треба з урахуванням цього

-усі ліки бажано, щоб були у фірмовій  упаковці; якщо ж ви її змінили, то новий  контейнер має мати необхідне маркування

з чітким написом назви ліку та способу вживання

-найкраще мати список  усіх препаратів  у аптечці з вказуванням чітко, що це за група ліків, при чому їх можна застосовувати

-аптечку варто зберігати там, де точно не досягне дитина; ліки часто ззовні схожі на цукерки

-не купуйте в дорогу великі пачки та ємкості, а особливо, якщо препарат має короткий термін дії та особливі умови зберігання

-майте зі собою термометр, бажано електронний, бо ртутний може в дорозі розбитися

-пластирів забагато не буває; якщо відпочинок передбачає купання, то беріть водостійкі

-бинти, вата, еластичний бинт – завжди майте у достатній кількості

-сонцезахисні креми та спреї є різні для дорослих та дітей; зверніть на це увагу

Бажаю всім, навіть, не згадувати про аптечку на відпочинку!