Детоксикація організму перед літом

Детоксикація – це очищення організму від шлаків і токсинів. Звичайно, моя порада – «не забруднювати» свій організм, але в наш час стільки спокус, що дуже важко втриматись.

У повсякденні життя – на кожному кроці смаколики: кондитерські з безліччю тістечок, кав’ярні з неймовірним різноманіттям кави, а після святкових застіль з келихом алкоголю, новорічного олів’є та різдвяних кулічів. Ще й до цього всього організм постійно піддається достатньо великим навантаженням з боку забрудненого навколишнього середовища, стресу і токсинів, які щодня надходять з атмосфери і разом з їжею. Якщо їх накопичується дуже багато, з’являються часті головні болі, розлад травлення, алергія. А іноді це призводить до серцевих захворювань і раку. Проведіть курс детоксикації, щоб активувати механізм самоочищення організму. І через тиждень ви відчуєте, як ваш організм відновився і прийшов у рівновагу. А перед літньою відпусткою, ще й корисно для фігури!

Навіщо виводити токсини?

Для нас стало нормальним їсти надмірно. Але багато наших продуктів втратили корисні речовин через промислову обробку, інші містять багато шкідливого цукру, жиру і додаткових речовин. Якщо ми постійно навантажуємо наш організм токсинами, такими як алкоголь і кофеїн, то обмін речовин в основному зайнятий тим, щоб нейтралізувати ці речовини. Через це йому залишається мало сили для регенерації клітин, лікування та очищення. З часом організм перестає так добре обробляти токсини, і вони починають осідати в печінці та нирках, загальний стан організму погіршується. Ми відчуваємо часто нездужання і погано виглядаємо.

Як діє детоксикація?

  • По-перше, через відмову від певних «важких» продуктів організм перестає навантажуватись.
  • По-друге, організм отримує безліч «хороших» поживних речовин, які допомагають у виведенні токсинів і відходів, і які прискорюють регенерацію клітин. Інтенсивна регенерація клітин сприяє тому, що ви не тільки відчуваєте себе молодим і здоровим, але так і виглядаєте.
  • На відміну від варіння та інших методів приготування їжі, від яких поживність багатьох продуктів і страв зменшується, детокс-план сконцентровано на якомога більшій кількості продуктів, які не проходять термічну обробку. Сирі, свіжі фрукти і овочі, стручкові плоди і природний (неочищенний) рис відіграють важливу роль у раціоні.

Щоб виведення токсинів було ефективним, ви повинні забути про такі продукти:

  • солодощі;
  • куріння;
  • алкоголь;
  • медикаменти;
  • кофеїн.

Для легкої детоксикації існує хороший метод:1 ч.  л. меду розвести у склянці води і залишити на ніч, зранку додати в склянку 4–5 крапель лимона. Пити за 30 хв до сніданку.

Для тих, хто має силу волі, пропоную такий 7-денний детокс-план:

Ви можете розтягнути програму з виведення токсинів з організму максимально на чотири тижні. Але для початку досить і одного тижня. План розділений на сім етапів, кожний триває один день. У двотижневій програмі кожній сходинці відокремлюється два дні. Важливо стежити про правильну послідовністю етапів. Після фази рідини (етап перший) до харчування будуть поступово додаватися різні продукти, які вибираються так, щоб травна система не навантажувалась, і щоб початкові успіхи не зводилися до нуля.

Сім етапів детокс-плану

  1. Перший етап: тільки рідина (вода, фреш, кефір, молоко, домашній компот, узвар, морс…).
  2. Другий етап: рідина та сирі фрукти.
  3. Третій етап: плюс сирі овочі.
  4. Четвертий етап: плюс варені овочі і натуральний рис.
  5. П’ятий етап: плюс боби, горіхи і сочевиця.
  6. Шостий етап: плюс цільнозернові (відварені або пророщенні) і натуральні йогурти.
  7. Сьомий етап: плюс риба (відванена або парова).

ОБЕРЕЖНО!
Цей детокс-план підходить тільки здоровим дорослим людям. Тим, хто має недостатню вагу, приймає виписані лікарем ліки, вагітним або тим, хто страждає на діабет, має алергію на продукти, повинен обов’язково порадитися з лікарем перед початком програми з виведення токсинів з організму!

І пам’ятайте, що кожен організм індивідуальний, тому краще звернутись до фахівця, який відкорегує детокс-план під всі ваші індивідуальні потреби.

Консультації генетика, дієтолога.
Індивідуальне складання харчування
і способу життя, враховуючи індивідуальні потреби організму та генетичні впливи.

+38(068) 588-18-18
Ольга Юріївна КРАБ