Хто довго жує, той довго живе

Чи знаєте ви, що хай і не найкорисніша, але ретельно пережована їжа краща, ніж дієтична, але така, яку поспішно проковтнули? Ось вам пара фактів, що це підтверджують:

  • Стінки кишечника можуть ввібрати лише ті частки їжі, розмір яких не перевищує п’ятнадцяти мікрон (0,015 мм), усе інше виводиться з організму. Якщо погано пережовувати їжу, велика частина з’їденого піде у відходи, не приносячи організму ніякої користі. Адже якщо їжа не засвоюється, в кишечнику починаються процеси бродіння, як і в тих випадках, коли людина переїдає, і виділяється багато токсинів.
  • Ретельне пережовування добре і тим, що воно уповільнює процес їди. Поки людина їсть, рівень цукру в її крові підвищується і апетит знижується. Коли вона їсть повільно, вірогідність переїдання зменшується. Якщо ретельно пережовувати кожен шматочок, почуття ситості настає швидше, що дозволяє не напружувати зайвий раз власну волю і не обмежувати себе в їжі.

Якою б корисною не була ваша їжа, якщо вона погано засвоюється, здоров’я людини страждає. Тому дуже важливо не тільки скласти добре збалансований раціон із здорових продуктів, але й правильно жувати. Узявши на замітку ці правила, ви збережете «чарівні ензими» і проживете довге, здорове життя.

Ще більше цікавого про здоровий спосіб життя шукайте в моєму блозі: http://hcfomina.blogspot.com/