«Око Відродження» Юлії Войс

Коли життя активне та наповнене безліччю цікавих подій, часто потрібно щось, що допомагає зберегти внутрішній баланс, гармонізує психологічний стан та приводить у порядок думки. Для відомої української співачки Юлії Войс цим стала давня тибетська практика «Око Відродження».

– Юля, як проходить ваше літо? В роботі чи все ж вдалось відпочити і повалятись десь на золотавому пляжі?

– Поки вдалось лише поплавати в басейні і позасмагати у друзів у заміському комплексі. Зараз у мене в роботі багато проектів – планую їх всі поетапно завершити і поїхати відпочити на якийсь дикий і безлюдний острів наприкінці осені.

– Розкажіть про ваш стиль життя. Відома співачка і продюсер – ваші дні, напевно, розписані похвилинно, але при цьому ви надзвичайно жіночна та красива жінка. Зізнавайтесь, як ви розпоряджаєтесь 24 годинами?

– На сон у мене зазвичай іде не більше 7 годин. Правда лягаю я достатньо пізно – не раніше першої години ночі. Особливу увагу приділяю своєму раціону і, хоча не дотримуюсь суворих дієт, намагаюсь не їсти на ніч – після 18.30 рот «на замок».

– В одному з інтерв’ю ви розповідали, що кинули курити. Що сприяло вашому рішенню і чи легко вам було це зробити?

– Таке відчуття, що це було не зі мною або у минулому житті. Кинути не так важко, як прийняти це рішення і остаточно налаштуватися – особливо, якщо навколо друзі, які курять. Особисто мені вдалося знайти для себе вдосталь аргументів. Куріння вбиває, не говорячи вже про артистів, голоси яких стають грубими і слабкими від куріння.

– Ви активно займаєтесь танцями, чи не так?

– Так! Танці – це хобі, яким я захоплююсь з юнацьких років. Вони надають відчуття свободи і допомагають висловити почуття і музику тілом. Мені подобаються всі сучасні напрямки, але найбільше я люблю джаз-фанк.

– Ви якось сказали, що жінка може стати за секунду на 10 років молодшою, якщо у неї на обличчі посмішка і сяють очі. Тобто секрет у тому, щоб бути в гармонії з собою?

– Так, правильно! Посмішка для жінок будь-якого віку – це дійсно найкраща косметика! Тому, дорогі жінки, досить мудрувати –  посміхаймося!

– А як ви досягаєте цієї гармонії? Медитуєте, займаєтесь духовними практиками?

– Я більше людина настрою. Правда, вранці завжди програмую себе на найкраще. Наприклад, я говорю собі, що «сьогодні буде чудовий день» або «я сьогодні встигну зробити багато гарних справ». Обов’язково нагадую собі, що «я люблю себе і світ навколо мене». Також вже 2 роки я займаюся практикою тибетських лам під назвою «Око Відродження».

– Як ви дізналися про цю практику і чому вирішили спробувати?

– Насправді практика «Око відродження» мене цікавила давно. Спочатку я читала про неї, а потім стала практикувати. Це в буквальному розумінні «накачування» тіла енергією. Мені подобається, що в ній немає важких вправ, але, знову ж таки, тут особливого значення набуває правильний мисленнєвий потік і методичне глибоке дихання.  Цією практикою не можливо займатися як фітнесом у тренажерному залі 2 рази на тиждень. Важливо розуміти, що це повсякденний спосіб життя, а не просто зарядка.

– Ця практика обіцяє не лише покращення стану здоров’я, а і повернення ходу внутрішнього часу. Справжнє джерело молодості –  дуже приваблива перспектива! Але ви і так прекрасно виглядаєте, які ж плюси даної методики ви відчули на собі?

– Від цього комплексу дихальних і фізичних вправ у мене нормалізувався тиск, хоча завжди був пониженим. Я відчуваю себе бадьорою і енергійною, концентрація уваги підвищилась на 20% –  і думаю, це лише початок!

– Напевно розібратися в усіх цих «вихрах», «пранах», «енергетичних коконах» було дуже важко?

– Насправді у книзі Пітера Келдера «Око Відродження» все дуже грамотно і доступно описано, тому рекомендую її всім.

– А що було найважчим у практиці особисто для вас?

– Я не відчула особливих складнощів. Напевно тому що в мене вже була відповідна фізична підготовка. Хоча коли прийшов час виконувати кожен ритуал по 21 разу, то я  відчула, що це справжнє повноцінне навантаження практично на всі групи м’язів!

– Чи потрібно якось духовно підготуватися до цієї практики?

– Все, що вам потрібно –  це внутрішнє бажання. Знання є в кожному з нас, просто не всі ставлять собі за мету їх згадати і вдосконалювати. Також, я думаю, не зайвим буде відмовитись від шкідливих звичок, таких як зловживання алкоголем і куріння.

– У вас дуже цікаве та насичене життя, але часто стати більш активним заважає банальна лінь. Як ви порекомендуєте із цим боротися?

– Важливо розуміти, що лінь – це головний помічник у прискоренні старіння. Ми ж вмиваємося, чистимо зуби і приймаємо душ вранці та ввечері для того, щоб слідкувати за своєю гігієною і я думаю, варто взяти за правило щоденно витрачати ще 15-20 хвилин на духовно-фізичну гімнастику.  

– Чи є у вас якийсь девіз по життю, якась установка, якою б ви рекомендували починати кожен день нашим читачам?  

– Установок безліч! Одна з найулюбленіших: «Я найщасливіша людина, тому у моє життя приходить все, що я хочу!» Подібною установкою можете користуватись і ви – нехай вона принесе вам щастя!

Бесіду вела Галина Теличук,
спеціально для «Живи Активно».