5 способів подолати лупу в домашніх умовах

Якщо ви один з майже 50% людей, які борються з лупою, ви, звісно, розумієте, наскільки неприємними бувають свербіж, суха шкіра голови та білі пластівці на темному одязі.

Хронічний стан шкіри може бути викликаний сухою шкірою, чутливістю до певних засобів для волосся або дріжджевим грибком під назвою Malassezia.

У нас є для вас гарна новина: вам не обов’язково купувати спеціальні засоби проти лупи,і потенційне рішення проблеми вже є у вашій коморі. Експерти вважають, що кокосова олія і подрібнений аспірин можуть допомогти вам пройти довгий шлях лікування від лупи.

Ми розповімо вам про 5 методів лікування лупи в домашніх умовах, які дерматологи рекомендують своїм пацієнтам.

Кокосова олія

Одним з найбільш популярних засобів лікування лупи в домашніх умовах є кокосова олія. «Олія може допомогти полегшити деякі з симптомів, наприклад, позбавити вас від білих пластівців на одязі», – пояснює Гіта Шах, доктор медичних наук, дерматолог із Меріленду. Вона рекомендує втирати невелику кількість кокосової олії в шкіру голови і залишати його там протягом 15-20 хвилин. «Чим довше, тим краще, – говорить вона, – Деякі люди навіть залишають його на ніч, обмотуючи волосся рушником або шапочкою для душу, в результаті чого корисні речовини проникають в шкіру голови трохи глибше».

Одне застереження: для видалення решток олії з волосся вам буде необхідно кілька разів помити волосся, так що краще не виконуйте процедуру перед важливими зустрічами.

Яблучний оцет

«Завдяки високому рН, яблучний оцет може також допомогти пригнічувати симптоми, викликані дріжджами, – говорить д-р Шах. – Але на відміну від кокосової олії, ви не повинні використовувати чисту речовину. Вам необхідно буде розбавити оцет водою в пропорції 1/1».

Застосування: нанесіть суміш на шкіру голови і залиште принаймні на 15 хвилин.

Готуйтеся до того, що ваше волосся навіть після миття шампунем буде трішки пахнути оцтом, але не хвилюйтеся, через деякий час аромат зникне.

Аспірин

«Аспірин містить в своєму складі саліцилову кислоту, яка може допомогти зменшити лущення шкіри», – говорить д-р Шах.

Рецепт використання простий: роздавіть кілька таблеток аспірину і змішайте з водою, щоб утворилась паста, яку можна буде наносити на шкіру голови. Інший варіант: додайте товчений аспірин в ваш шампунь, щоб надати йому нову особливість – здатність боротися з лупою.

Читайте також: Чи справді  скраб омолоджує шкіру?

 

Алое вера

На відміну від інших природних засобів, алое вера не допоможе позбутися від лупи, так як вона не бореться з дріжджами, які часто є причиною білих пластівців. Проте, в неї є інші переваги: «У деяких людей виникає запалення від лупи, а алое вера виконує протизапальну функцію. Завдяки їй можна значно знизити свербіж», – говорить Дебра Джаліман, доктор медичних наук, дерматолог з Нью-Йорку. Втирайте невелику кількість олії на основі алое вера в шкіру голови для того, щоб швидко позбутися неприємних відчуттів.

Олія чайного дерева

Ще один чудовий натуральний протизапальний засіб. Мона Гохара, доктор медичних наук, дерматолог з Коннектикуту і асоційований клінічний професор Єльського університету, пропонує вам додати кілька крапель олії у звичайний шампунь, щоб заспокоїти шкіру голови.

 

Зараз читають: Чайний гриб: пити чи не пити?