Активні вихідні 10-11 жовтня

У цей вже по-осінньому холодний вікенд нудьгувати нам не доведеться. Де б ви не знаходилися, у Києві чи Львові, ви наповну зможете активно і яскраво відпочити.

На арт-заводі “Платформа” 10-11 жовтня пройде абсолютно нова подія. Подібних аналогів столиця ще не бачила! КіноКухня – це унікальний формат фестивалю про те, що відбувається за кадром. У вас з’явиться можливість побувати на знімальному майданчику і взяти безпосередню участь у зйомках. Пройти кастинги і потрапити в бази кращих кастинг-агентств і телевізійних проектів. Відвідати майстер-класи від кінопрофесіоналів. Молоді режисери покажуть свої фільми на великому екрані, можливо, вперше, а каскадери продемонструють свою майстерність і навчать гостей азам постановочних трюків. Для найменших відвідувачів – окрема програма, де підростаюче покоління зніме своє перше кіно, створить перший мультфільм, прочитає перші новини в студії новин Kids News. Простір фестивалю буде поділено на 12 тематичних зон. Крім того, на трьох майданчиках будуть показувати шедеври вітчизняного та зарубіжного кінематографу. За словами організаторів, це будуть найрізноманітніші фільми – як титуловані, так і маловідомі. Один із кінозалів діятиме навіть уночі під відкритим небом, створюючи особливу атмосферу. Ну що ж, мотор!

Як багато ви знаєте про культуру Китаю? Повірте, в порівнянні з тими знаннями, які ми можемо отримати на цьому фестивалі, сміливо можна сказати, що про Китай ми не знаємо практично нічого. Цілих 2 дні ми можемо пізнавати світ вражаючих бойових мистецтв, чайних церемоній, автентичної кухні та багато іншого. На території ТРЦ “Атмосфера” 10-11 жовтня відбудеться перший Фестиваль китайської культури #madeinchina. Нас чекає наймасовіша чайна церемонія в Україні! Можна буде спробувати зелений, червоний, білий, жовтий, улун і чорний чаї, а також познайомитися з традиціями чаювання і дізнатися, що таке «чаша справедливості», «срібні нитки», «гайвань» і «чахай». Ярмарка чаїв познайомить гостей із різноманітністю чайних сортів та їх цілющою дією, кожен зможе підібрати чай для себе. Крім того, організатори обладнали відкритий лекторій, де відвідувачі розширять свої знання про культуру вживання чаю, його вплив на історію Китаю і розвиток світу. Цікавим супроводом церемонії стане майстер-клас із каліграфії, де навчать писати один із найдавніших ієрогліфів – «чай». Крім того, на фестивалі заплановані чемпіонат із пінг-понгу, уроки китайської мови, майстер-класи з бойових мистецтв і традиційного в’язання вузлів. Фудкорт із національною їжею буде представлений кращими ресторанами китайської кухні в Києві. Приходьте долучитися до культури Піднебесної.

Стати учасником іншого, не менш видовищного мистецтва – театру – можна також 10 і 11 вересня. Киян і гостей міста чекає унікальне дійство – в столицю на Другий фестиваль народних театрів і аматорського мистецтва Joy Fest з’їдуться народні театральні гурти з різних куточків України, а також колектив з Єгипту з незвичайним театром орігамі. У перший день фесту організатори, учасники, а також усі бажаючі традиційно проїдуться в метро в карнавальних костюмах і будуть фотографуватися з усіма бажаючими. Поціновувачі мистецтва зможуть безкоштовно насолодитися виставами, хореографічними мініатюрами, перфомансами, майстер-класами для дітей та виступами музичних гуртів. Організатори зазначають, що цього року JoyFest вийшов на абсолютно новий якісний рівень – до проекту підключаються не тільки талановиті аматори, а й професіонали з великим досвідом роботи в театральних і телевізійних проектах. Фото та художні виставки, дитяча зона, фудкорт і багато іншого вас чекає в цьому куточку театрального мистецтва.

А ось по-спортивному активно провести свій день можна буде в неділю на Благодійному забігу з нагоди Дня юриста – Legal Run. Організатори пропонують подумати про власне здоров’я і прийняти виклик Асоціації правників України – взяти участь у пробігу, метою якого є збір коштів для допомоги співвітчизникам, які проходять лікування у військовому госпіталі. Дистанція пробігу для дорослих складе 2,5-5 км, залежно від фізичної підготовки. Діти також можуть взяти участь у пробігу – для них організатори запропонують скорочену дистанцію, яка складає 500 метрів. Старт о 10:30 на території Національного комплексу “Експоцентр України”.

А якщо ви екстримал і маєте схильність до шалених вчинків, у суботу стартує 2-й Київські Автостоп-квест. Автостоп-квест обіцяє бути неймовірним, адже шлях проляже в напрямку одного з найкрасивіших міст України, а саме до Львова. Цього разу пристрасті вируватимуть ще більше, гра буде серйознішою. 500 км гонки між містами України за 1 день. Оскільки це ще й квест, легко вам не буде: щоб виїхати в наступне місце, потрібно набрати певну кількість балів; щоб не пасти задніх, потрібно налаштуватися і розгадувати завдання; щоб дістатися фінішу першим, потрібно показати силу волі й характер. Для тих, хто ще не їздив автостопом, перед стартом пройде майстер-клас «Як подорожувати стопом». Увечері в суботу учасники збираються у Львові в призначеному місці, де й обміняються враженнями. Після закінчення квесту кожен може провести час у прекрасному місті саме так, як захоче.

А у Львові нудьгувати не доведеться точно! Свої гостинні обійми відкриває «Країна Мрій». Мистецьке дійство відбудеться 10-11 жовтня просто неба – в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». Осіння «Країна Мрій» стане феєричним сплеском вишуканої моди на український стиль. Кожен її учасник має шанс стати законодавцем цієї моди. Вже втретє фестиваль розгорне мистецькі крила на численних сценах та майданчиках. Широкою музичною палітрою львів’яни та гості міста будуть насолоджуватися упродовж двох фестивальних днів на Великій музичній сцені, Танцювальній галявині, Кобзарській майстерні та інших. Кожен, хто прагне доторкнутися до чистого джерела духу, автентики і краси, зможе познайомитися із найкращими українськими виконавцями. Традиційно «Країна мрій» збирає неперевешених українських митців на втіху поважній публіці, яка цінує стиль і традиції, готова до сучасного поєднання фольклору, року та електронної музики. Алея народних ремісників, книжковий ярмарок, автентичні майстер-класи, виставка народного малярства, дитяча галявина, етнічні кухні та ще багато іншого чекає вас тут.

Обирайте те, що вам до смаку, і насолоджуйтеся активним вікендом!