Активні вихідні на День Києва: бігом, велосипедом, яхтою, аеростатом…(30-31 травня)

Останній весняний уїк-енд обіцяє бути дуже насиченим подіями для любителів активного способу життя столиці та багатьох міст України.

Зокрема, 30 травня центральними вулицями практично усіх обласних центрів та деяких інших містечок у рамках всеукраїнського ВелоДня відбудеться велопробіг тисяч учасників. Усі небайдужі збираються разом для того, щоб привернути увагу до потреби створення безпечних умов руху для велосипедистів. Якщо ви також  виступаєте за активний та здоровий спосіб життя, взаємоповагу та безпеку на дорозі – долучайтеся на своєму «двоколісному другові» до загальноукраїнської акції! У Києві свято розпочнеться о 9:30 збором велосипедистів на Європейській площі, старт – о 10:00. Традиційний парад  велоаматорів у столиці пройде за маршрутом: Європейська площа – Майдан Незалежності – вул. Хрещатик – вул. Велика Васильківська – вул. Ковпака – вул. Антоновича – м. Либідська – вул. Велика Васильківська – вул. Хрещатик – Майдан Незалежності – Європейська площа – Володимирський узвіз – Пішохідний міст – Труханів острів. Деталі – на сайті та сторінці події у Facebook.

Наступного дня, 31 травня, у програмі Міжнародних змагань з велоспорту Race Horizon Park 2015, що відбудуться в Києві, у Солом’янському районі пройде Horizon Masters Cup (чоловіки і жінки від 16 до 60+ років), в якому у минулому році взяв участь посол США Джеффрі Р. Пайетт  (організатори, до речі, очікують його побачити серед учасників і цьогоріч). Чоловіки проїдуть 7 кіл, загалом – 56 км, у жінок заїзд буде на 4 кола – 32 км. Маршрут прокладено по вул. Миколи Грінченка, вул. Кіровоградській, пр. Червонозоряному, вул. Андрія Головка, вул. Солом’янській, вул. Протасів Яр. Старт груповий, але залік для кожної категорії – особистий, номер учасника визначається на місці за підсумками жеребкування.

Крім цього у рамках святкування Дня міста на киян та гостей української столиці, що небайдужі до активного способу життя,  очікує ціла низка цікавих подій.

З 28 по 31 травня відбудеться фестиваль повітроплавання «Кубок Києва» з вільними польотами над містом та його околицями. Загальні старти аеростатів проходитимуть у ранкові години зі стартових майданчиків у Гідропарку або парку Дружби народів, вечірні ж польоти здійснюватимуться в околицях Києва. На Михайлівській площі 30 травня з 20:00 до 22:00 глядачів порадує феєричне світло-музичне шоу за участю повітряних куль (вхід вільний).

У Пирогово  у святкові дні  пройде Київський відкритий фестиваль повітряних зміїв.

Для поціновувачів вітрильного спорту 30 травня до Дня Києва відбудеться урочисте відкриття традиційної вітрильної регати. Початок події об 11:00 на Київському річковому вокзалі біля 6-го причалу.

У столичному Музеї води (вул. Грушевського, 1В) з нагоди міського свята відбудеться традиційний День відкритих дверей за підтримки торгової марки BonAqua.

А вже у понеділок, 1 червня, у столиці пройде Міжнародний турнір з кікбоксингу та Київський міжнародний ролер-марафон серед дорослих і дітей.

Однак основною подією 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, буде одна з наймасовіших спортивно-благодійних акцій в Україні – 23-й щорічний «Пробіг під каштанами». Традиційно, на кошти, зібрані в рамках відкритого міжнародного легкоатлетичного пробігу, буде закуплене обладнання для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України, фахівці якого рятують життя дітей із вродженими вадами серця. Приходь, не залишайся байдужим! Реєстраційний благодійний внесок – 100 грн. з учасника. Індивідуальні учасники ще  матимуть можливість зареєструватися безпосередньо перед заходом 1 червня з 08:30 до 9:50 у зоні реєстрації учасників «Пробігу під каштанами» на Михайлівській площі. Старт – о 10:00. Далі щонайменше 5 тис. учасників забігу рухатимуться за маршрутом: Володимирський проїзд – Софійська площа – вул. Володимирська – вул. Льва Толстого – пл. Льва Толстого – розворот по вул. Велика Васильківська та у зворотному напрямку.

А у Дніпропетровську 30-31 травня на Фестивальному причалі буде проходити Фестиваль триатлону. Змагання з цього комбінованого виду спорту тут проводяться вже вчетверте. Очікується від 400 до 500 учасників, що стане рекордною кількістю для України. Адже до участі у змаганнях запрошуються не тільки професіонали, але й паралімпійці та аматори. Вперше у змаганнях візьмуть участь також і діти. Отож загалом за перемогу боротимуться спортсмени віком від 8 до 69 років. Учасникам змагань необхідно буде проплисти 750 метрів, потім подолати дистанцію 20 кілометрів на велосипеді і пробігти 5 кілометрів. Для дітей дистанції будуть індивідуальні для кожного віку. До речі, для професійних спортсменів це – відбірковий етап на Чемпіонат Європи у Швейцарії. Усі, хто бажає взяти участь у змаганнях Dnepr Triathlon Fest у спринті та естафеті для аматорів, але не встиг зареєструватися он-лайн, зможуть встигнути це зробити ще 29 та 30 травня у холі готелю «Дніпропетровськ». З умовами реєстрації попередньо  можна ознайомитися на сайті Федерації триатлону України та сторінці фестивалю у Facebook.

Відпочивайте з користю!