Активні вихідні у Києві – 25-26 квітня

Нарешті квітень радує сонячною погодою, і ми не маємо ніякого права просидіти вдома ці теплі дні. Пропонуємо провести ці вихідні з максимальною користю, як для фізичного, так і для психічного здоров’я.

Головною спортивною подією цього вікенду можна сміливо назвати Nova Poshta Kyiv Half Marathon. 26 квітня Контрактова площа вже вп’яте стане господаркою міжнародного напівмарафону. Масштабність події доводить кількість заявок на участь, а це близько 6000 спортсменів. Організатори запропонували бігунам наступні дистанції – для дітей 100, 500 і 1000 м, для дорослих – 2, 5, 10 і 21,0975 км (індивідуальні й естафета). Також розширили лінійку роллерських дистанцій – три дитячі 100, 500 і 1000 м, і дві дорослі – 5 та 21,0975 км.

Випробувати себе на витривалість, подолати свої переможні кілометри чи дізнатися, що таке справжні гонки на роликах, зібрати команду й фінішувати першими. Nova Poshta Kyiv Half Marathon – незабутнє спортивне змагання, в якому Ви зможете отримати перемогу!

Для любителів роликових ковзанів у переддень напівмарафону, в суботу 25 квітня, на території НСК «Олімпійський» пройде Kiev Skating Fest 2015.

Видовищні стрибки зі сходів, карколомні варіанти гальмування і вражаючі фігури катання – все це покажуть найсильніші і найстильніші райдери з Києва, Харкова, Львова та інших міст України. Крім цього, вас чекає безкоштовне навчання катанню, всі бажаючі зможуть навчиться як азам, так і складним трюкам. Якщо ж у вам немає роликів, але є бажання кататися – ролики можна взяти безпосередньо на місці на прокат. Навіть якщо ви ніколи не ставали на ролики – це чудовий привід спробувати, адже поруч будуть професіонали. Але не варто забувати про безпеку, необхідно завжди дбати про екіпіровку, яка зможе вас захистити від можливих ударів під час падіння: налокітники, наколінники, спеціальні рукавички й шолом.

У жовтні минулого року ми розповідали про дивовижний фестиваль «Ретро-круїз», раді повідомити, що 26 квітня ми знову зможемо поринути в епоху гарного смаку, добрих традицій і ретро-культури. Учасники п’ятого за рахунком круїзу «нагуляють апетит» під час велопараду, який стартує о 11:00 на майданчику біля Співочого поля та музею Слави.

Приєднатися до велопараду можуть усі бажаючі. Як кажуть організатори: «Головне, щоб ваш двоколісний кінь відповідав ретро стилю». Володарі ж найбільш стильних і відповідних ретро епосі велосипедів мають усі шанси стати переможцями спеціального конкурсу. Крім кращого ретро велосипеда, організатори фестивалю проведуть нагородження кращого чоловічого і жіночого образу, найкрасивіших вусів і бороди, а також виберуть кращих танцюристів і голоси «Ретро Круїз 2015». Отож призів і заохочень буде багато.

Позитивний настрій і активний рух гарантуємо!

Адже на спеціальному танцювальному майданчику будуть навчати всіх охочих запальним свінговим танцям, а тотальне занурення в атмосферу минулого століття забезпечить живий джазовий концерт. Ретро-кінотеатр під відкритим небом, виставка ретро автомобілів, вітражний ярмарок, автентичні фудкорти – усім цим ми зможемо насолодитися з 12:00 до 21:00 на закритій території частини Ботанічного саду ім. Фоміна, що знаходиться на вул. Симона Петлюри, 1.

Провести дозвілля всією родиною можна також і на весняному святі квітів і рослин «Gardenfest» у передмісті Києва чи на благодійному фестивалі Миру і Добра 25-26 квітня в ботанічному саду імені М.М.Гришко, де можна поринути в атмосферу сімейного пікніка, запустити повітряного змія, обмінятися книгами, прикрасити меблі для дитячого будинку та разом із дітьми взяти участь у різноманітних майстер-класах та квестах.

25 квітня усі активні й небайдужі можуть приєднатися до волонтерської ініціативи «Зробимо Україну чистою разом!», яка є частиною всесвітнього екологічного руху Let`s Do It. Цього року до ініціативи приєдналися співробітники «Кока-Кола Україна» і «Тетра Пак Україна». Приєднуйтеся і ви! Більше волонтерів – менше сміття!

Прибирати від сміття будуть узбережжя затоки Верблюд в Оболонському районі Києва. GPS Координати 50°31’55.6″N 30°29’53.9″E.

Початок о 10.30. Усім необхідним забезпечують організатори.

У програмі: прибирання парку, веселі та пізнавальні розваги для малечі, смачні сендвічі та напої, фото-зона, свіже весняне повітря та чудовий відпочинок на природі!

Cонячних і активних вам вихідних!