Активний Новий рік: де та як?

Наближається новорічна ніч, і все більш актуальним стає питання: як нестандартно зустріти Новий рік? Якщо вас не надихають класичні посиденьки з друзями із тазиком олів’є та новорічним вогником по телевізору – час підійти до нього творчо, адже як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш. До вашої уваги нестандартні ідеї святкування Нового року!

У Карпатах

Святкова атмосфера новорічних Карпатських гір запам’ятається надовго: ілюмінація, засніжені гірські схили, безкрайні ліси, гуцульські пісні… Варіантів активного відпочинку безліч. Чому б не спуститися під бій курантів із гори на лижах? Або на санчатах? А може піднятися 31 грудня на Говерлу? Любителі спокійного відпочинку можуть поїхати до найкрасивішого озера Карпат – Синевір. Беріть теплі речі та побільше глінтвейну, і незабутні враження вам забезпечені.

У печерах

Виклик для справжніх спелеологів! Новий рік на глибині 20 м у печері Озерній Тернопільської області або святкова прогулянка  по одеським катакомбам протяжністю 2.5 км? У печерах просто неймовірна акустика, тому не забудьте захопити із собою гітару. Однак майте на увазі, що спелеологічний Новий рік – це тверезий Новий рік. Якщо це вас не лякає – готуйте термос із чаєм і бутерброди, і насолоджуйтесь незабутньою атмосферою.

Астрофізичний Новий рік

Новорічний похід для туристів-авантюристів у добрій фізичній формі. Лижна 4-денка — справжній тест на витривалість та лижні вміння. Святкування Нового Року високо в горах біля справжньої карпатської ватри і ночівля у покинутій обсерваторії на вершині Попа Івана Чорногірського — для тих, хто більше цінує незайману красу гірських ланшафтів, а не цивілізаційні блага. Задайте потужний старт нового року!

Романтичний Львів

Якщо ви хочете зустріти Новий рік із коханою людиною – сідайте у потяг і їдьте до Львова! Подорож у давнє місто Лева схоже на новорічну казку та незабутню пригоду: затишні кав’ярні, новорічна ілюмінація, стародавні будівлі – Львів називають містом романтиків і гурманів, тому неймовірні кулінарні та естетичні враження у новорічну ніч вам забезпечені.

Під водою

Незабутні враження вам подарує дайв-тур. Присвятити святковий час улюбленому захопленню – це прекрасна ідея. Якщо ви любите дайвінг і мрієте попірнати в ніч з 31 грудня на 1 січня, зустріти саме прихід Нового року на глибині, то є безліч прекрасних місць, де можна це зробити з задоволенням: Червоне море в Єгипті чи атолові острови поблизу Мальдів, Філіппін чи Сейшельських островів. Чи вам більше подобається Малайзія, Домінікана, Ямайка, Куба чи В’єтнам? Однозначно, можна вибрати для себе щось підходяще і провести новорічні свята так, щоб друзі та колеги могли тільки позаздрити!

Якщо новорічний дайвінг – це для вас занадто, беріть дітей і проведіть 31 грудня або 1 січня в аквапарку. Ніякої метушні перед приходом гостей – лише водні гірки і дитячий сміх! Хіба не чудовий початок Нового року?

З легким паром!

«Кожного року, 31 грудня ми з друзями ходимо в баню..». Чому б не наслідувати приклад Жені Лукашина? При чому летіти у Ленінград зовсім необов’язково! Обов’язковим є лише гарний настрій і душевна компанія. Пиво та раки – чим не альтернатива шампанському та олів’є?

Туди, не знаю куди

Якщо ваша душа палко жадає змін, пустіться в авантюру – купіть перший ліпший білет на потяг у будь-якому напрямку і проведіть новорічну ніч у потязі. Вам гарантовано багато веселощів та сміху із новими знайомими. А дякуючи ефекту «випадкового попутника» ви зможете дійсно почати Новий рік з чистого листа. Ранок 1 січня  у незнайомому місті посилить ефект і додому ви повернетеся новою людиною.

У повітрі

Чому б не зустріти Новий рік у повітряній кулі на висоті пташиного польоту? Для такого святкування чудово підходить Чернігів з його мальовничими краєвидами. Звісно, політати у повному смислі слова взимку та ще і вночі вам не вдасться –  повітряна куля буде надійно прикріплена тросом до землі. І до того ж такий політ можливий лише за хорошої погоди – без дощу чи снігопаду. Але якщо вам все-таки вдасться зустріти Новий рік між небом та землею – ви це запам’ятаєте надовго.

У Європі

Якщо хочете потрапити у казку – відвідайте взимку одну з Європейських столиць: це може бути Прага, Берлін, Амстердам, тощо. Зупиніться у хостелі – так ви зекономите гроші, познайомитесь із багатьма цікавими людьми і покращите свою англійську. Також у вас буде шанс потрапити на різдвяні розпродажі і повернутися додому не лише з оновленими думками, а і з оновленим гардеробом.

Під пальмами

Чому б не втекти від сірих українських буднів і полетіти до теплих країв – до Єгипту чи Таїланду? Купальник, фрукти та пальми – нічим не гірші атрибути Нового року, ніж вечірня сукня, олів’є та ялинка. Вибір турів – надзвичайний, від гарячих путівок до семизіркових готелів. Насправді, рівень відпочинку не має значення, головне – це 1 січня на теплому пісочку!

Способів «запалити» у новорічну ніч безліч – просто прислухайтесь, чого вам хочеться. І наш традиційний Новий рік – у гарній компанії, з душевними розмовами, веселими танцями, прикрашеною ялинкою, пишно накритим столом і шампанським – хоча і не дуже екстремальний, але не менш приємний спосіб зустріти Новий рік.

Підготовлено Галиною ТЕЛИЧУК 
спеціально для “Живи активно!”

 

Також читайте “10 порад для комфортної подорожі” 

“Краще гір можуть бути тільки гори”

“Який активний відпочинок обираєте ви?”