Активний вікенд (21-23 серпня): Україна, море, фестиваль!

Одразу кілька яскравих подій для прихильників активного відпочинку стартують цього уікенду на морському узбережжі.

Зануритися в атмосферу драйву та екстриму на березі моря можна відвідавши 21-23 серпня фестиваль спорту й музики Crazzzy Days у селищі Лазурне Херсонськоі області. Це прекрасна можливість випробувати себе в найекстремальніших видах спорту. Кожен бажаючий зможе зробити це на щоденних майстер-класах зі кайтсерфінгу (kitesurfing), вейкскейтінгу (wakeskating), скімбординг (skimboarding), флайсерфінгу (flysurfing), слеклайну (slackline), воркауту (workout), стрибків на батуті від кращих спортсменів України в цих напрямках. Також у програмі представлені змагання зі стрибків у воду з унікальноі 30-метрової гірки Slip’n slide і з подушки Blob, групові заняття з йоги, шейпінгу, фітнесу та belly-danc. Протягом 5-ти днів на вас чекають пляжні вечірки, арт-перформанси на свіжому повітрі, ігри й змагання, а також ексклюзивне авіа-шоу, на якому ви не тільки побачите видовищний виступ 40 літаків, але й зможете самі взяти в руки штурвал і здійснити політ над Чорним морем.
У рамках фестивалю відбудуться також професійні змагання – III етап чемпіонату України з вейкбордингу (wakeboarding), Суперкубок України з пляжного волейболу, Чемпіонат з фрісбі (ultimate frisbee), скейтбордингу та BMX у професійній рампі, битва кращих B-boys України. А увечері можна послухати улюблених зірок естради. Хедлайнерами фестивалю стануть топові українські музиканти й гурти – Іван Дорн, Бумбокс, ONUKA і The Maneken. На головній сцені також зіграють молоді команди Dvoe, Tape Flakes, Cepasa, Us, Neural Clan, KATYA і Вагоновожаті. Крім того, готується потужний line up електронної танцювальної музики. Очікується, що Crazzzy Days об’єднає близько 10 000 гостей, серед яких професійні спортсмени, любителі активного способу життя, зірки шоу-бізнесу та музичні фанати.
Місце проведення: Херсонська обл., селище Лазурне. GPS-координати: 46.066455, 32.542791.

А на узбережжі Одеси з 20 по 24 серпня пройде найбільший у Східній Європі спортивно-музичний фестиваль «Z – Games V». Цьогоріч «Z – Games V» обіцяє стати наймаштабнішим за 5 років існування проекту. Фестиваль відроджує спортивні традиціі, об’єднуючи активні види спорту й драйвову музику. Фестивальна програма включає екшн-шоу за участю світових зірок спорту, етап міжрародних екстремальних змагань з DIRT JUMPING, міжнародні змагання та майстер-класи з: wake boarding, kite boarding, skimboarding, z-climb, slackline, parkour, mini ramp, hip–hop, workout, jet ski та ін.
Офіційний веб-сайт заходуwww.z-games.com.uа

21-23 серпня у старовинному замку «Білий Лебідь» у селі Меджибіж Хмельницької області відбудеться фестиваль історичних реконструкцій «Стародавній Меджибіж». Тут ви зможете чудово відпочити в оточенні середньовічної краси та отримати цілий калейдоскоп незабутніх емоцій та приємних вражень. Оригінальне старовинне місце проведення фестивалю не залишить байдужим нікого. Чудовий і величний середньовічний замок «Білий Лебідь», побудований на місці, де річка Бужок впадає в могутню річку Південний Буг, прихистить на своїй території тисячі любителів історичних реконструкцій і захоплюючих свят. Окрім зазначених у програмі фестивалю подій на гостей чекають безліч веселих і цікавих конкурсів та майстер-класів для дорослих і дітей. Спортивні ігри, регбі, армреслінг. Ярмарок майстрів. Стрілецькй турнір лучників. Нічні стрільби. Кожен день з опівночі і до ранку вільна програма: перегляд відеофільмів, жива музика, фаєршоу, нові знайомства та дружнє спілкування. Байкерський зліт із окремим кемпінгом, сценою та шоупрограмою. Середньовічне поселення. Показові виступи реконструкторів доби 17 сторіччя і багато іншого.
Місце проведення: замок «Білий Лебідь», село Меджибіж, Хмельницька область.

Підсумує спортивно-музичне різноманіття 23 – 30 серпня найбільший в Украіні музичний фестиваль «Джаз Коктебель», який дещо змінив свою «прописку» і цьогоріч пройде в одному з найпопулярніших курортів – селищі Затока (ст. Бугаз) поблизу Одеси. Це маштабний open-air та лайн-ап виконавців, які знають, що таке драйв. Музику більшості учасників фестивалю важко назвати джазом, керуючись формальними критеріями. Однак це не має значення, коли вони «дають джазу» на фестивалі. У них джаз «у крові», а це набагато важливіше! Учасниками фестивалю «Джаз Коктебель» у різні роки були: Goran Bregovic, The Cinematic Orchestra, Parov Stelar, Nino Katamadze, Акваріум, Bonobo, Telepopmusik, Red Snapper, Patrick Wolf, Submotion Orchestra, Billy’s Band, The Tiger Lillies, De Phazz, ВВ, Серебряная Свадьба, ДахаБраха та ін. Якщо ви цінуєте спілкування, вмієте насолоджуватися життям і любите хорошу музику – цей фестиваль саме те, що вам треба!

А у Львові у переддень 24-ї річниці Незалежності України відбудеться велоквест «Незалежна Україна». Запрошуються усі охочі команди. Кількість велосипедистів у команді – від 3 до 6 осіб. Участь безкоштовна. Велоквест «Незалежна Україна» проводитиметься в пізнавально-розважальній формі з інтерактивними завданнями, ребусами та вікторинами місцями та вулицями Львова, де відбувалися події, що формували Україну та залишили слід в історії. Велоквест розпочнеться о 16.00 на пл. Ринок.

У Києві 24 серпня пройде Другий символічний пробіг у яскравих вишиванках, присвячений Дню Незалежності України – «Кубок Незалежності». Дистанції: 5 км; 10 км; 21,1 км (півмарафон); 500 м (діти). Для участі необхідно зареєструватися та придбати квиток. Вартість залежить від обраноі дистанціі. Для дітей участь безкоштовна.

Як завжди – цікавих і активних вам вихідних!