Чи варто робити домашній тест на Omicron?

домашній тест Omicron

Якщо ви відчули симптоми застуди схожі на грип ► кашель, ►біль у горлі, ►лихоманка, ►головний біль, їх можлива причина в 18 різних респіраторних вірусах, що циркулюють, але Omicron варіант №1. Про домашній тест на Omicron.

Від лідерів думок. З блогів.

Olesia Hetman

Про домашній тест на Omicron

Omicron швидко поширюється і проти інших, приблизно втричі заразніший. Найближчим часом, очікується масове інфікування Omicron в Україні, тому багатьом знадобиться робити Швидкий Тест на антиген до COVID-19.

Зверніть увагу!

На сьогодні, змінились підходи до використання швидких тестів, рекомендовано їх робити самостійно, вдома, щоб не перевантажувати систему охорони здоров’я, яка максимально має зосередитись на хворих.

Правило №1

Зробіть тест «за кілька годин до виходу з дому», якщо ви збираєтеся на вечірку чи в гості до бабці. «Ідеальний момент – перед виходом з дому».

Правило №2

Якщо Ви були в контакті з хворим, але у вас немає симптомів, не поспішайте робити тест, почекайте 3-5 днів. «Найкращий час для тесту через 72 години від моменту контакту».

Правило №3

Зробіть тест, як тільки у вас з’явились симптоми. Домашній тест на антиген COVID-19 не завжди надійний. Існує кілька факторів, які впливають на результат тесту.

По-перше, для більшості людей важко самостійно отримати якісний зразок, аналіз залежить від того, наскільки глибоко в ніс вводиться тампон. По-друге, негативний швидкий тест не виключає COVID-19. «Тести точні лише у 80% ».

Отже, 20% людей, які використовують домашній тест, можуть отримати негативний результат. Якщо у вас є симптоми COVID-19, а тест негативний – робіть ПЛР.

«Якщо ви кашляєте і чхаєте – це слід вважати коронавірусом, поки не буде доведено протилежне».

По-третє, якщо ви контактували з хворим – тест краще зробити не раніше ніж через 3-5 днів, щоб виключити ймовірність «хибно негативного» результату. З появи перших симптомів потрібно ізолюватись на 5-7 днів, щоб не наражати на небезпеку інших.

Бережіть себе та людей довкола! Вакцинуйтеся, носіть маски у громадських місцях і не забувайте про соціальну дистанцію. Про тест вдома @MDAnderson https://www.facebook.com/8760099910/posts/10159778681409911/?sfnsn=mo