День Святого Валентина святкуємо активно!

Це свято – одна з чудових можливостей ще раз сказати близькій і коханій людині про свої почуття…

Можна це зробити традиційно, як завше. Врешті, так з’являються традиції, яких ми іноді дотримуємося у найменших деталях. І ці «дрібнички» для закоханих людей можуть мати надзвичайно важливе значення. Хоча провести 14 лютого у ресторані, кафе чи за переглядом мелодрами в ліжку, замовивши піцу чи суші – найлегше, не вимагає від вас ніяких особливих зусиль. Ну хіба що вибору страв у меню чи цікавої картини у фільмотеці.  Але хіба для справжніх почуттів це вражаючий варіант? Будьте активнішими!

І не обов’язково для цього збиратися в далеку подорож (в Париж, Венецію чи Верону), тим більше, що таку поїздку, щоб вона склалася так, як ви бажаєте, слід планувати заздалегідь, а не за пару днів до самого свята. Якщо ви легкі на підйом, то простіше на святкові вихідні вибратися киянам, наприклад, до Львова, а львів’янам – до Києва, чи тим та іншим – у засніжені Карпати… Власне, не так важливо «куди», а важливо «з ким».

Якщо хочеться провести свято дійсно наодинці з обраною людиною, все-таки краще зупинитися на власному помешканні. Хоча й тут є варіанти: можна, наприклад, «обмінятися» на вечір квартирами з друзями. Певна новизна, незвичність обстановки, безперечно, освіжать відчуття. Якщо ж ви лишаєтесь вдома, приготуйте разом будь-яку страву, яку ви ніколи не куштували, але дуже б хотіли спробувати.

Зупиніться цього вечора на страві з продуктами, які називають афродизіаками (у перекладі з грецького означає «любовний» – саме ці продукти допоможуть вам розпалити пристрасть). Серед них – кедрові горішки, фініки, кокоси, імбир, шоколад, авокадо, червона ікра, каперси, гранат, устриці, банани, мед, спаржа чи петрушка. Тобто, страви, які ви будете спільно готувати, слід вибирати такі, в яких міститься один або декілька з цих продуктів. Після приготування їжі вже можна перейти і до спільного романтичної вечері з при свічках. Це вже кращий спосіб відзначити День Святого Валентина, але тільки, якщо… ви не проводили так 14 лютого попередні роки. Як зробити цей день справді незабутнім? 

Якщо ви за натурою традиціоналіст, то радимо у цей день перевірити на практиці висловлювання, що «все нове – добре забуте старе». Інсценуйте ваше перше побачення таким, яким ви його пам’ятаєте, або складіть маршрут прогулянки по місцях, овіяних для вас спільною історією… Знову перегляньте той фільм, який ви вперше дивилися разом, потанцюйте під ту мелодію, яка звучала під час вашого першого танцю.

До речі, якщо ви любите танцювати, запросіть вашу другу половинку на вечір танго, сальси або румби. Якщо ж ви не знаєте навіть елементарних танцювальних рухів, то ще можна встигнути записатися на танцювальний майстер-клас, де будете тільки ви вдвох. Що саме вибрати з танців вирішувати тільки вам. Вважається, що сальса – це легкий флірт, румба – глибока й сильна любов, а танго – це палаюча пристрасть. Спочатку тренер покаже вам основні позиції та рухи, допоможе домогтися потрібного ефекту в танці. А потім ви зможете весь вечір танцювати вдвох той танок, який найкраще характеризує ваші стосунки.

Якщо ж танці – не ваша пристрасть, вибрати можна й щось інше, починаючи від катання на ковзанах, санках чи конях і закінчуючи екстремальним повітроплаванням на повітряній кулі чи спільним стрибком з парашутом. Щоправда, чим неординарнішим буде таке спільне проведення часу, тим більше попередньої підготовки воно вимагатиме.

Завершити цей незвичайний день можна також незвично – наприклад, приємним масажем. Зізнайтеся собі, коли ви його робили востаннє коханій чи коханому? Якщо ж узагалі не практикували, то це буде ще більшим сюрпризом. Попередньо, звичайно, слід переглянути необхідну літературу про техніки масажу, вивчити кілька масажних рухів. Нехай ваш масаж буде непрофесійним, але тут головне – відчуття. Нехай ваші рухи будуть легкими і плавними, ніякої різкості та сильних натискань. Допоможіть вашій коханій людині розслабитися і насолодитися масажем. Цьому сприятиме і створена романтична атмосфера – шовкові простирадла, квіти та ароматичні свічки. Заздалегідь варто потурбуватися і про масажну та ароматичні олії (звичайно, уся ця аромотерапія доречна, якщо у вас немає алергії).

Зовсім нестандартно відзначити цей день не лише удвох, а разом зі старими друзями. Якщо поряд будуть ті, хто пам’ятають, як зароджувалися ваші стосунки, і розкажуть, як вони це бачили та сприймали тоді,- безперечно, це додасть вашим стосункам нових барв. Особливо, якщо зберуться кілька пар, пов’язаних дружніми стосунками, час злетить просто непомітно.   Приємні спільні спогади, весела компанія і улюблена Coca-Cola, яка не лише приємно збадьорить, але й додасть настрою на весь наступний вечір. Адже цукор, який вона містить – природне джерело енергії для організму.

А врешті, зовсім неважливо, проведете ви це свято вдвох чи з друзями, вдома чи у мандрівці, влаштуєте романтичний вечір чи сходите в кіно. Головне – ви будете разом, ви сконцентруєте всю свою увагу і турботу, щоб цей день став приємним і запам’ятався надовго.