На хвилях радіостанцій

Попри свій поважний вік – понад 100 років – радіо залишається надзвичайно популярним і важливим засобом поширення інформації, соціальної взаємодії та просвіти людей у всьому світі.

Якщо ви не чули раніше, що 13 лютого відзначається Всесвітній день радіо – не дивуйтеся. Адже подія ця зовсім недавня. Відповідне рішення ЮНЕСКО ухвалила 2011 року для вшанування тієї визначної ролі, що її відіграє радіо у просвіті громадян. Радіо надає мільйонам людей інформацію, а також сприяє свободі висловлювання в усьому світі та допомагає встановлювати контакти між різними культурами.

За задумом ЮНЕСКО, цей день покликаний сприяти зміцненню співпраці між усіма людьми, які мають стосунок до радіо – чи йдеться про потужні радіомовні компанії, чи про окремих людей – радіолюбителів. Радіо часто використовується для допомоги людям, для залучення їх до надзвичайно важливих дискусій, що впливають на їхнє життя. Не слід забувати: саме за допомогою радіо можна рятувати життя людей під час природних чи техногенних катастроф. Радіо – це оперативний майданчик, що дає можливість журналістам повідомляти про важливі події та розповідати історії, які повчають і надихають.

Сучасні засоби зв’язку дозволяють кожній людині створювати власне радіо. Усе, що вам для цього треба – мікрофон, Інтернет зв’язок  і натхнення!

Створений власноруч контент ви можете завантажити на спеціальні сервіси, як-от Soundcloud, де він буде доступний для мільйонів слухачів.

Якщо у вас є ідеї, що стосуються новаторських способів використання радіо, або якщо ви хочете поділитися роздумами про роль та значення радіо в нашому житті – йдіть у ногу з часом, запишіть повідомлення в соціальних медіа, використовуючи хештег #WorldRadioDay – і весь світ зможе почути ваші думки.

 

Також читайте “Чому ми любиму музику?”

“Як тіло сприймає музику?”