Ефективні способи скинути зайві кілограми

зайві кілограми

У той чи інший момент кожен з нас намагався скинути зайві кілограми, але з перемінним успіхом. Успіх залежить від низки причин: мотивації, докладених зусиль та ін. Найчастіше люди вибиваються з колії, коли втрачають мотивацію, не побачивши результатів, і занадто рано здаються.

Втрата ваги – це подорож, і цей шлях для кожного різний. Здається, що деякі люди можуть схуднути, просто думаючи про це, тоді як інші борються тривалий час. Якщо спочатку вам не вдається отримати результат, візьміть себе в руки і почніть спочатку. Насправді не існує єдиного способу схуднути, і вам потрібно знайти те, що вам найкраще підходить.

Якщо вам важко запам’ятати, що потрібно робити, або важко змотивувати себе, ви можете розглянути можливість використання технологій. З технічного погляду не бракує засобів для схуднення. Від програми на вашому комп’ютері/ноутбуці/планшеті до носимого пристрою чи програми в домашньому помічнику.

Фітнес-трекери/програми/додатки можуть не тільки коштувати грошей, а деякі з них навіть безкоштовні. Ця техніка є практичним варіантом для тих, хто намагається схуднути.

Залежно від програми вони дозволяють людям встановлювати та відстежувати фізичну активність, сон, їжу, гідратацію та інші важливі фактори під час подорожей для схуднення. Вони також надають позитивну підтримку та нагадування про те, щоб вставати та рухатися, що сприяє самоконтролю.

Фізичні вправи та зайві кілограми

Вони є найефективнішим способом схуднення, особливо в поєднанні зі здоровим харчуванням. Існує так багато думок про найкращий спосіб ефективно скинути кілька кілограмів, тому ми зібрали кілька науково підтверджених варіантів.

Експерти часто рекомендують: силові/опірні тренування, йога/пілатес/тай-чі, інтервальне тренування, вправи у воді та плавання. Силові навантаження (біг/ходьба/біг).

Що стосується метаболізму, підняття тягарів може допомогти вам втратити жир, нарощуючи м’язи, а м’язова маса спалює більше калорій, ніж жир. Зростання маси м’язів може збільшити швидкість метаболізму в стані спокою. Це означає, що коли у вас більше м’язів, ви спалюєте більше калорій щодня, навіть коли ви спите.

Комплексні вправи, такі як присідання, які вимагають використання більш ніж одного суглоба, можуть допомогти покращити ваші результати. Підняття ваги належить до силових тренувань, які допомагають вам наростити м’язи: якщо те, що ви піднімаєте, навантажує м’язи, – ефект позитивний.

Це може бути підняття гирі або – кошика для білизни, наповненого мокрою білизною, банками або чим завгодно іншим.

Йога, пілатес, тай-чі та загальна розтяжка

Вони можуть не спалити стільки калорій, скільки тренування з навантаженнями та інтервальні тренування, але вони можуть допомогти вам розвинути витривалість і стати гнучкішим і сильнішим.

Ці точні рухи розтяжки також зміцнюють ваші м’язи, використовуючи ваше тіло та силу тяжіння. Як плюс, вони допомагають зробити вас більш впевненими та розслабленими. Ви можете відвідувати ці заняття в студії, проводити їх у тренажерному залі або займаючись вдома за допомогою комп’ютера чи екрану.

Пілатес можна виконувати з різною інтенсивністю, він використовує килимок із різними інструментами та підсилює основні резерви, що допомагає підтримувати вагу та робить вас сильнішими.

Йога

Також може виконуватися з різною інтенсивністю, вона поєднує фізичну активність з медитацією та уважністю, щоб збільшити силу духу, гнучкість і допомогти в контролі ваги.

Тайцзи

Це вид бойового мистецтва для самооборони та здоров’я. Ці повільні навмисні рухи є м’якою формою вправ і рухливої медитації, яка приносить користь як фізичному, так і психічному здоров’ю.

Інтервальне тренування

Це широкий термін для короткої серії інтенсивних вправ, які чергуються з періодами відновлення. Ці тренування зазвичай тривають 10-30 хвилин і можуть допомогти спалити багато калорій, витрачаючи менше часу на вправи.

Доведено, що інтервальне тренування особливо ефективне у спалюванні жиру на животі, і його досить легко включити в регулярні тренування. Інтервальні тренування також допомагають отримати більшу користь від кардіо- та силових тренувань.

Майте на увазі, що те, що ви намагаєтеся скинути зайві кілограми, не означає, що ви повинні повністю позбавити себе всього, адже саме цей підхід допомагає підштовхнути людину здатися. Але вам доведеться стежити за тим, що ви їсте, і обмежити споживання цих смачних смаколиків, адже поміркованість – ключ до успіху.

Image by prostooleh on Freepik