Ентузіасти посадять город у центрі Києва

 

Як перетворити власний балкон на місце для вирощування овочів та квітів? Навіщо нам город у центрі столиці та фруктові сади на дахах багатоповерхівок? Знають організатори проекту «Cади 31В1». Ці ентузіасти навчають мешканців міста вуглецевому фермерству, обміну насінням, практикам вирощування здорової їжі і хочуть довести, що імпортувати продукти зовсім не обов’язково. Вам навіть не потрібна окрема земельна ділянка на дачі, адже у кожному місті є безліч простору для вирощування органічних та здорових продуктів.

Можна відмовитися від супермаркету і пошукати здорову їжу у продавців просто неба біля метро, а можна самому проконтролювати якість продукції власного виробництва. Ніяких складних технологій. Аби це перевірити, команда професійних садівників, фермерів і просто любителів провела експеримент на балконі та підвіконні однієї з квартир. Результати перевершили всі очікування! І вже не один щасливий обиватель перетворив свій балкон на справжнісінький райський сад.

Тепер ідеологи «Cадів 31В1» докладають максимум зусиль аби реалізувати масштабніші проекти.

 З травня по вересень 2016 року працюватиме унікальний простір, у рамках якого можна буде відвідати лекторій з рослинництва та сталого фермерства, прогулятися новим міським садом, а також передати свої домашні рослини у дбайливі руки професіоналів на час відпустки. А діти (деякі з них і досі вірять, що картопля росте на деревах) зможуть виростити на власній невеличкій ділянці малину і м’яту, базилік і кінзу, руколу і шпинат, салат і мангольд, помідори й огірки, маш і квасолю та багато іншого. На завершення усе це можна буде скуштувати на святі врожаю!

Проте успіх стане можливим лише за сприяння міської влади та нашої з вами підтримки. І, що цікаво, це не просто спонсорство! Навіть за невеликий внесок ви отримаєте корисний подарунок – від українського екологічного насіння до 10-кілограмової корзини локальних органічних фермерських продуктів із молока, овочів, хліба.

Вони називають себе «міськими божевільними» і вони хочуть жити в зеленому місті з чистим повітрям. Вони закликають кожного приєднатися до проекту і підтримати перші кроки до реалізації спільної мрії. А потім… Тільки уявіть! Ви зі своїми сусідами зможете започаткувати бізнес із вертикального городу на стіні власного будинку, або просто насолоджуватися плодами спільної праці.

Підготувала Ася Дан

Посилання на ресурс: https://biggggidea.com/project/sady31v1/