10 простих кроків детокс-програм

Детокс прийоми на кожен день. Щоб почати детокс програму, позбавитися від шлаків і отримати відчуття легкості, зовсім не обов’язково влаштовувати собі виснажливі, складні процедури. Замість цього краще  засвоїти декілька простих і корисних  звичок —  організм буде очищатися сам, в режимі нон-стоп!

1. Лимонад натщесерце

Звісно ми не про бутильований лимонад із супермаркету. Навпаки, склянка чистої води кімнатної температури з додаванням свежовіджатого соку із половинки лимону , як тільки ви прокинулися «змиває» всі поглинуті напередодні токсини, а також те, що організм в процесі метаболізму самостійно випрацював за ніч.

Вода негайно поповнює нестачу вологи, яку ми природнім чином втрачаємо. Зауважимо, що  температура має значення: холодна рідина стала б шоком для ледве вставшого організму і, замість того, щоб активувати обмін речовин, тільки буде його блокувати. Впивши води можна зайнятися звичними ранковими справами, привести себе до ладу, зробити гімнастику, і тільки через 20-15 хвилин поснідати. Окрему подяку слід висловити лимонному сокові за високий вміст вітаміну С, калію, харчових волокон пектину. Цей коктейль на цілий день запустить режим бадьорості.

2.  Прийом їжі за розкладом

Есть трижды в день, но никогда не «кусочничать» между приемами пищи — вот главный принцип, который позволяет организму работать ровно, без перебоев и главное — без перебора в еде и отложения шлаков. «Чистые» промежутки между завтраком, обедом и ужином необходимы, чтобы пищеварительная система полностью очищалась, переработав все поступившие в нее продукты, а мозг вновь научился распознавать физиологические сигналы голода (в отличие от «так, чего-то мне захотелось!»).

3. Цільні продукти проти консервів

Забудьте про полички з консервами і пластиковими контейнерами.Напівфабрикати та продукти , які пройшли промислову обробку містять речовини, що забруднюють організм. Основа детокс-харчування —свіжі фермерські овочі, фрукти, горішки, цільнозернові продукти, бобові, які одночасно насичують організм і (завдяки високому вмісту клітковини очищають його.

4. Спеції замість цукру і солі

Імбир, кмин, куркума, кориця или духмяний перець —мають властивості очищувати організм, а також допомогають нам швидше відчути «точку ситості» і не їсти зайвого.

5. Насіння фенхелю

Насіння фенхелю подарують пікантний, ароматний акцент свіжим салатам чи горячим стравам, а кілька крапель отриманого знього ефірної олії , яку можна додати до салатної запрвки, буде пришвидшувати очищення організму. Наявні в насінні фенхелю речовини стимулюють травну систему, знижують рівень цукру, тонізують, допомагають роботі печінки, нирок, селезінки, ефективно виводять токсини. До того ж, його варто згадати, якщо напередодні стався алкогольний перебір чи важке застілля з шкідливою їжею.

6. Активоване вугілля

Все нове – забуте старе. Якщо токсини отруюють ваше самопочуття – використайте перевірений засіб.

7. Незамінний СУП

З наближенням холодів супи мають зайняти почесне місце. Наші бабусі спрведливо вважають бульйон засобом відновлення після хвороби.

8. ДРУЗі-ПРОБіОТИКИ

Це цілий клас мікроорганізмів— в основному біфідо- і лактобактерій — які позитивно впливають на стан нашого травлення, піклуються про баланс в кишечнику та допомагають позбутися токсинів. Слідкуйте за тим, щоб пробіотики якомога частіше були у вашому меню, у вигляді живих йогуртів, такі можна придбати в аптеці.

9. Чорний та ще чорніший

Якщо ви любите шоколад, це чудово. Отже ваш організм отримає всі цінні речовини.Одна умова вибирайте продукт із найвищим вмістом какао. Найкраще 80%

10. Ромашковий чай на ніч

Це також старий рецепт: чашка ромашкового чаю, перед тим як лягти в ліжко. Це зробить ваш сон спокійнішим, а шлунок швидше переварить усе, що ви куштували за вечерею.