Шкода та користь алкоголю. Чого більше?

Те, що алкоголь завдає шкоди здоров’ю, знають усі.

Однак вчені говорять, що вживання невеликих доз алкоголю зменшує розвиток захворювань серця.

Для того, щоб іще раз розібратися у цьому питанні,  ми вирішили вислухати думку Ірини Бублик – експерта у галузі здорового способу життя.

Шкода алкоголю вже давно є доведеним фактом, проте й до сьогодні ведуться суперечки: наскільки руйнівною є його дія на  організм  і чи існують безпечні дози його вживання?

Проблема сучасного суспільства полягає в тому, що шкода спиртних напоїв ніяк не афішується, навіть зовсім навпаки – існує безліч реклами, яка демонструє, як приємно випити «чарку» горілки або келих пива, наприклад, дивлячись футбольну трансляцію.

Але врешті решт, алкоголь чинить згубний вплив  як на фізичне здоров’я людини, так і на моральне, руйнуючи особистість зсередини.

Етиловий спирт – це отрута,  речовина, яка принаявності в клітинах тіла людини  завдає їм шкоди, а часто просто вбиває тисячі клітин, і найшвидше –  головного мозку.

Організм дорослої людини здатен витримати певний вміст спирту в крові, однак концентрація 5 грамів на 1 кілограм маси тіла вже є критичною. Це означає, що дорослій людині з вагою 70 кг досить випити  одноразово 350 грамів  чистого спирту, щоб настала інтоксикація, а далі – смерть.

Для дітей і підлітків ця доза значно менша.

Найгіршою проблемою алкоголіків є те, що вони не тільки нищать своє здоров’я, але й руйнують життя оточуючих.


Користь  алкоголю

Споживаючи кілька бокалів вина в тиждень, можна зменшити ризик смерті, полегшити проблеми з серцем і судинами,  запобігти  виникненню цукрового діабету.

Червоні сухі вина містять велику кількість антиоксидантів, а це значить, що вони здатні пригальмувати процеси старіння. При вживанні вина зменшується щільність кров’яних згустків  та здатність до їх утворення,  і тому в невеликих дозах воно оберігає серцево-судинну систему. Однак це не стосується міцних вин та рафінованого алкоголю.

На мою думку, якщо є можливість, відмовитися  від вживання алкоголю, відмовтеся. Тому що його користь ніяк не компенсує шкоду, завдану ним же.

Залишайтеся завжди здоровими та пам’ятайте головне – ваше здоров’я залежить тільки від вас!