В чому користь скрабів для тіла

Не всі жінки надають особливо багато значення скрабу для тіла, а даремно. Користь від його використання колосальна, причому не тільки для зовнішнього вигляду шкіри, але і для здоров’я. Відсьогодні пропонуємо використовувати скраби для тіла регулярно.

Користь скрабів для тіла

Потрібно обов’язково використовувати скраби для тіла, якщо ви хочете:

  • позбутися целюліту;
  • добитися рівного загару, який збережеться надовго;
  • мати оксамитову, ніжну, красиву шкіру;
  • зберегти молодість.

Іншими словами, користуватися скрабами для тіла необхідно в будь-якому випадку. Причому не треба забувати, що шкіра — найбільший орган людини, тому через шкіру ви також дієте на власний організм.

Фабричні скраби для тіла можуть містити в собі різні інгредієнти і ароматизатори, Наш журнал пропонує скористатися скрабами, приготованими вдома з підручних засобів і продуктів харчування. Так на вашу шкіру буде впливати менше різної хімії. Разом з цим шкіра буде збагачуватися вітамінами і мінералами тих продуктів, з яких ви готували свій скраб. Ось мінімальний список корисних властивостей, якими може бути багатий натуральний скраб для тіла:

Виводить токсини;

В залежності від виду складових, скраб здатний подарувати шкірі необхідні їй білки, жири, також необхідні мікроелементи: кальцій, магній, вуглеводи і т.п.;

  • тонізує шкіру і тіло;
  • очищає шкіру від токсинів;
  • рятує та очищає шкіру від ороговілих частинок шкіри;
  • відкриває пори;
  • нормалізує циркуляцію крові;
  • сприяє оновленню шкіри;
  • збагачує шкіру і тіло киснем.

Правильне використання скрабів для тіла 

Звичайно, складної науки у використанні скрабів немає, але деякі правила і рекомендації найкраще знати.

Ідеально перед початком використання скраба зробити масаж. Тоді ефект від використання домашнього скрабу зросте багаторазовіше. Жінка завжди знайде у себе кілька зайвих кілограмів, а такий комплексний підхід здатний допомогти позбутися від них.

Коли наносите скраб, робіть це круговими рухами. Так ви ефективно будете позбавлятися як від целюліту, так і від ороговілих частинок шкіри, посприяє поліпшенню кровообігу.

Частота використання повинна залежати від того, яка у вас шкіра: якщо вона суха, то використовувати скраб найкраще не частіше 1 разу на 10-14 днів; якщо нормальна — то раз на тиждень; а ось жирну шкіру потрібно очищати 2 рази на тиждень.

Також після використання скраба фахівці рекомендують наносити спеціальні антицелюлітні засоби, які зроблять шкіру більш пружною. Перевірте їх складу, в них повинні входити такі вітаміни: А, Е, вітаміни групи В.

Рецепти приготування скрабів для тіла в домашніх умовах

Щоб приготувати скраб для тіла, не потрібно занадто багато зусиль і знань. Робляться вони дуже просто, головне — вибрати, який з безлічі рецептів підійде саме вам. Пропонуємо ознайомитися з найбільш простими і популярними засобами очищення шкіри.

Скраб з кави.

Одним з найпоширеніших і корисних домашніх скрабів для тіла по праву вважається скраб, приготований на основі меленої кави. Зараз фахівці стверджують, що найкраще використовувати зелену каву, яка не піддавалася ще обжарюванні. Проте якщо немає можливості використовувати її , то можна брати і звичайну заварну каву.

Найпростіший спосіб приготувати скраб на основі кави — ​​це додати його в гель для душу. Пропорція проста — 2 столові ложки кави на 100 мл душа. Ви можете підсилити корисність такого скрабу, додавши в нього трохи натурального ефірного масла, наприклад, з виноградних кісточок. Також підійде оливкова олія.

Скраб з додаванням йогурту.

Нам знадобиться мелена кава і жирний йогурт або вершки з високим відсотком жирності. До речі, для приготування цілком може підійти вже колишня у використанні кавова гуща. Тільки її необхідно просушити. Корисних властивостей у ній менше, але економія грошових коштів значна.

2-3 столові ложки кави ми додаємо в 3-4 ложки йогурту, гарненько змішуємо. Наносимо круговими рухами на чисте вологе тіло. В ідеалі процес очищення повинен становити не менше 10 хвилин. Змивати скраб потрібно теплою водою, але витирати шкірі не рекомендується. Так вона насичується залишками корисних речовин.

З додаванням меду.

Наносячи цей скраб на тіло, ви також можете ефективно його використовувати для вашого обличчя. Головне, не зачіпайте ніжну шкіру навколо очей. Для тіла нам потрібно наступні компоненти: 2 столові ложки меленої кави, 1 столова ложка меду і 2 столові ложки рослинної олії, найкраще оливкової або кукурудзяної.

Гарненько перемішайте всі компоненти і нанесіть на шкіру, тріть якомога довше, даний скраб містить дуже багато компонентів, корисних для шкіри. Загальний час використання має займати не менше 10 -15 хвилин. Змийте теплою водою, але краще всього тіло не витирати, нехай залишки скрабу продовжать живити вашу шкіру.

Не менш корисний домашній скраб для тіла можна зробити, якщо в цю масу додати один яєчний білок. Подальша процедура залишається колишньою. Яєчний білок сприятиме очищенню пір, а в цілому, скраб на основі кавової гущі живить шкіру, регенерує і оновлює.

Антицелюлітний скраб для тіла.

Він також буде зроблений на основі меленої кави. Для його приготування нам знадобиться: кава — 2 столові ложки, сіль морська — 2 столові ложки, 5 крапель будь-якого цитрусового масла, масло кісточки винограду — 1 чайна ложка, кефір — приблизно 4 ложки. Для чутливої ​​шкіри сіль замініть на цукор.

Процедура нанесення колишня: протягом 10 хвилин втирайте отриманий засіб в шкіру, змийте теплою водою, не витирайте тіло. Після використання такого скрабу можливе невелике почервоніння шкіри за рахунок глибокого проникнення засобу — це хороший знак. Почервоніння повинно скоро зійти.

Скраб з вівсянки і сухого молока.

Це дуже м’який, корисний і тонізуючий скраб для тіла. До речі, якщо є бажання, то його можна також використовувати замість мила. Нам знадобляться вівсяні пластівці і молоко в пропорції 2: 1. Пластівці потрібно подрібнити в кавомолці, також подрібніть перцеву м’яту, її нам знадобиться 1 столова ложка. Змішайте всі інгредієнти, додайте трошки водички, щоб кашка вийшла не рідкою.

Скраби для схуднення.

Безумовно, в схудненні скраб може бути лише допоміжним засобом. Дуже важливо його використовувати укупі з фізичним навантаженням і дієтою. З його допомогою ви зможете інтенсивно впливати на найбільш проблемні ділянки шкіри, привести шкіру в тонус, підтягнути, зменшити об’єми.

Для його приготування нам знадобиться: 2 столові ложки солі, краще морський, по півчайної ложки кориці і чорного перцю, а також оливкової олії. Майте на увазі, що такий скраб палитиме, але, як відомо, краса вимагає жертв, так що потрібно трошки потерпіти.

Ще одним варіантом буде змішати 100 г меду,  , 1 столову ложку червоного перцю і стільки ж мускатного горіха. Такий домашній скраб для тіла не можна використовувати, якщо у вас чутлива шкіра. Якщо ж шкіра нормальна, то ефект ви відчуєте відразу.

 Скраб проти целюліту, розтяжок на шкірі, проти відкладень жиру на животі та стегнах.

Змішати в рівних частинах сіль, корицю, чорний мелений перець, оливкова олія. Нанести на проблемні зони тіла, тримати від 5 до 15 хвилин, після чого змити теплою водою, масажуючи.

Скраб після епіляції, протизапальний і зволожуючий.

Змішати кукурудзяне борошно з соком алое до стану кашки. Наносити на шкіру після епіляції, масажуючи до почервоніння. Залишити на шкірі на 3 хвилини, потім змити в душі.

Скраб проти запалень на шкірі, для сухої і в’ялої шкіри.

Змішати півсклянки меду, 3 столові ложки самої дрібної солі, чайну ложку куркуми. Нанести суміш на попередньо пропарену шкіру (краще в лазні чи сауні), розтерти і потримати 5 хвилин, після чого змити в душі теплою водою без мила. Жовтий колір куркуми добре змивається теплою водою.

Скраб для тіла можна виготовити в домашніх умовах з натуральних, дешевих, доступних і безпечних компонентів. 

Підготувала Катерина Ільїна